Asztalitenisz: Madarász Dóra főtáblára jutott a limai WTT-versenyen

SZ. M.SZ. M.
Vágólapra másolva!
2023.08.03. 10:45
null
Madarász Dóra meggyőző játékkal jutott főtáblára Limában (Fotó: WTT)
A mieink közül egyesben csak Madarász Dóra vette sikerrel a selejtezőt a WTT-sorozat limai állomásán, miután az utolsó fordulóban a Puerto Ricó-i Melanie Díaz legyőzésével a főtáblára jutott, ahol a kiemelésnek köszönhetően két magyar érdekeltségű férfi és egy vegyes párosunk is megkezdi szereplését a perui fővárosban.

Véget ért a WTT-sorozat limai contender versenyének selejtezője, amelynek végén az öt asztalhoz álló magyar játékos közül csak Madarász Dóra (világranglista-92.) lehetett igazán elégedett, válogatottunk 29 éves klasszisának ugyanis sikerült kvalifikálnia a főtáblára. Az utolsó körben azzal a Puerto Ricó-i Melanie Díazzal (104.) találkozott, aki egy fordulóval korábban Hartbrich Leonie-t búcsúztatta, s Madarász három szoros játszmában győzött. A korábban a svéd Christina Källberg ellen bravúrral továbbjutó Dari Helga (291.) viszont csak egy játszmát tudott elvenni a dél-koreai Li Eun Hjetől (79.), ami szép eredmény, ám kevés volt az újabb meglepetéshez.

Ami a folytatást illeti, egyesben tehát csak Madarász Dóra lesz ott a főtáblán, a 16 közé jutásért a japán Harimoto Mivával játszik, rajta kívül a párosokra lesz érdemes figyelni: a férfiaknál az Ecseki Nándor, Lubomír Pistej magyar, szlovák és a Majoros Bence, Anders Lind magyar, dán kooperáció, vegyes párosban az Ecseki Nándor, Madarász Dóra kettős áll asztalhoz a nyolcaddöntőben.

 

WTT-SOROZAT, CONTENDER, LIMA
Nők. Egyes. Selejtező. 3. forduló

Li Eun Hje (dél-koreai)–Dari Helga 3:1 (6, 3, –4, 7)
Madarász Dóra–Díaz (Puerto Ricó-i) 3:0 (9, 9, 7)

 

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik