AIPS: rutinos sportújságírókat díjaztak Budapesten

P. G.P. G.
Vágólapra másolva!
2023.08.23. 16:26
null
A díjazott magyar sportújságírók (Fotó: Dömötör Csaba)
A legalább tíz szabadtéri atlétikai világbajnokságról tudósító kollégákat, köztük a Nemzeti Sport állandó publicistáját, Csinta Samut díjazta a Nemzetközi Sportújságíró-szövetség (AIPS) szerdán a Ludwig Múzeumban.

Immár hagyományos, hogy a Nemzetközi Sportújságíró-szövetség (AIPS) elismeri a rutinos kollégák munkáját, szerda délután már a 14. alkalommal rendezte meg az „Újságírók a pódiumon” díjátadót, amelynek ezúttal a Ludwig Múzeum adott otthont. A világ minden tájáról összesen 65 újságírót díjaztak, olyanokat, akik pályafutásuk során legalább tíz szabadtéri atlétikai vb-ről tudósítottak. Az idei a 19. világbajnokság, a Kronen Zeitung munkatársa, Olaf Brockmann, valamint az Athletics Canada szakírója, Claus Andersen pedig mindegyik eseményen dolgozott.

Összesen 63 sportújságírót díjaztak (Fotó: Dömötör Csaba)
Összesen 63 sportújságírót díjaztak (Fotó: Dömötör Csaba)

A megjelenteket Csisztu Zsuzsa, a Nemzetközi Sportújságíró-szövetség alelnöke köszöntötte, majd többek között a szervezet olasz elnöke, Gianni Merlo is felszólalt. A díjátadót a férfi magasugrás világcsúcstartója, az olimpiai és világbajnok kubai Javier Sotomayor is megtisztelte jelenlétével, illetve megjelent Novotny Zoltán a Magyar Sportújságírók Szövetségének (MSÚSZ) tiszteletbeli elnöke is.

„Sportolók, szurkolók és újságírók nélkül nincs sikeres sportesemény.A mai világban nagyon fontos a hűség: a díjazottak a hivatásukhoz és az atlétikához is hűségesek, a legtapasztaltabb újságírók közé tartoznak”–hangsúlyozta Fürjes Balázs, abudapesti világbajnokság szervezőbizottságának társelnöke, aki beszédében megköszönte az eseményről tudósító kollégák munkáját.

Csinta Samut is díjazta a nemzetközi szövetség (Fotó: Dömötör Csaba)
Csinta Samut is díjazta a nemzetközi szövetség (Fotó: Dömötör Csaba)

Ünnepélyes keretek között hat magyar médiaszakember iselismerő okleveletkapott, a díjátadásban Szöllősi György, a Nemzeti Sport főszerkesztője, a Magyar Sportújságírók Szövetségének elnöke és az AIPS Europe alelnöke is segédkezett. Havas Judit 14 világbajnokságon dolgozott, míg Csinta Samu erdélyi újságíró, a Nemzeti Sport állandó publicistája, valamint Szabó Gábor 12 vb-ről tudósított. Rajtuk kívül Zádor Pétert (11), Deák Horváth Pétert (10) és Szalay Pétert (10) díjazta a Nemzetközi Sportújságíró-szövetség. A legendás Gyulai István (aki az AIPS-nek, valamint a WA elődjének is a főtitkára volt) két fia, Miklós és Márton plakettet vehetett át – mindketten az atlétikáértdolgoznak.

ADÍJAZOTT MAGYAR ÚJSÁGÍRÓK
14 világbajnokságról tudósított:
Havas Judit.12:Csinta Samu, Szabó Gábor.11:Zádor Péter.10:Deák Horváth Péter, Szalay Péter

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik