Vitorlázás: A szövetség már egy hónapja tudta, hogy nem indulhatunk – Érdi Mária

P. V.P. V.
Vágólapra másolva!
2023.06.30. 11:17
null
Érdi Mária nem is tudja szavakba önteni a csalódottságát (Fotó: AFP)
Mint arról mi is beszámoltunk, adminisztratív hiba miatt nem indulhat a 2024-es, párizsi olimpia vitorlázó tesztversenyén az ILCA (korábbi Laser) hajóosztályban versenyző Vadnai Jonatán és Érdi Mária. A történtekről Érdi Mária beszélt az M1-nek. 

Eléggé elcsodálkoztunk Jonatánnal, amikor meghallottuk a hírt. Egy hete tudunk róla, hogy május elsejei határidővel kellett volna beneveznie minket a szövetségnek, először Jonatánhoz jutott el a hír, hogy Magyarország nincs rajta a nevezési listán. Ezután kezdtünk el a szövetséggel kommunikálni. Kiderült,ezt a hírt már egy hónapja tudták, de megvárták, amíg mi magunktól rájöttünk, hogy nem lettünk benevezve. Egy hetünk maradt, hogy megpróbáljunk valamit elintézni– mondta az M1-nek nem kis csalódottsággal a hangjában Érdi.

A be nem fizetett díjról június közepén értesült az MVSZ, majd egyeztetésbe kezdett a rendezőkkel és a nemzetközi szövetséggel (WS), hogy mégis elindulhasson Marseille-ben a tavaly Eb-negyedik Vadnai Jonatán és az idén Eb-bronzérmes Érdi Mária. Hivatalos válasz még nem érkezett, ugyanakkor a szervező Párizs 2024 jelezte, hogy betelt a létszám –olvasható az m4sport.hu-n.

A vitorlázó elmondta, az egész éves programunkat ehhez igazították, ez az egyetlen hivatalos verseny az olimpia helyszínén, ezt vette el tőlük a szövetség a figyelmetlenségükkel.

Nem tudom szavakba önteni a csalódottságomat.Sajnos nincs jó rendszerünk a szövetségen belül, azt kell tudni rólunk, magyar olimpikon vitorlázókról, hogy egyéni programokat folytatunk. Én és a Vadnai család is magunk keressük meg a vitorlásedzőt, az erőnléti edzőt, a fízioterapeutát, a doktort. Ha valami bajom van, nem tudok a szövetségen belül orvoshoz menni, nekem kell valahogy kitalálnom, mit csináljak ebben a helyzetben.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik