Sportrádió: Azért jöttem ide, hogy érmeket nyerjek – Pekler Zalán

B. A.B. A.
Vágólapra másolva!
2023.06.26. 12:11
null
Pekler Zalán olimpiai kvótaszerzése során beérett a rengeteg munka (Fotó: hunshooting.hu)
Pekler Zalán olimpiai kvótát szerzett, majd aranyérmet ünnepelhetett a kisöbű szabadpuska összetett számában vasárnap az Európai Játékok Wroclawban zajló sportlövőversenyén. Pekler a Sportrádió Hazafutás című műsorában Virányi Zsoltnak mesélt, hogyan élte meg a sikert, mit jelent neki az olimpiai kvóta és mi vár rá a továbbiakban.

„Nagyon boldog vagyok. A döntő után el is érzékenyültem, hiszen rengeteg munkának a gyümölcse érett be ezzel a kvótával. Most én vagyok a legboldogabb” – mondta Pekler Zalán a Sportrádióban, majd hozzátette – „Örülök, hogy képviselhetem a hazámat Lengyelországban.”

A nap elején Pekler még csak reménykedett az olimpiai kvótában, de az Európai Játékok előtt nem fogadott volna arra, hogy azt pont 50 méteren szerzi meg. „Úgy érkeztem ide, hogy tíz méteren lehet kvótám. Ott szerettem volna az ellenállhatatlan formámat megmutatni, az nem sikerült, de ebből erőt merítettem és ennek ez lett a gyümölcse.” Mivel megvan az egyik versenyszámban a kvóta, akkor minimum kvalifikációs szint elérése után Pekler indulhat a másikban is, ami nagy terhet vesz le a válláról, például a világbajnokságon sem kell a kvóta terhével versenyeznie.

Pekler a siker titkát abban látja, hogy próbálta kizárni a külvilágot. Nem beszélt senkivel, csak az edzőivel és a párjával. „A csapattal foglalkoztam, hogy a lehető legjobban teljesítsek a döntőben. Azért jöttem ide, hogy érmeket nyerjek” – mondta Pekler.

A sportlövő elárulta mi áll a mentális felkészültsége hátterében: „kiegyensúlyozott a magánéletem, fantasztikus csapattal dolgozom együtt. Komárom városa és az ottani klub is megad számomra mindent, plusz nagyon jó sportpszichológusom is van.”

Peklernek most két nap pihenő jön, majd azt követően két 50 méteres versenyszámban áll lőállásba.

A Nemzeti Sportot az Európai Játékok helyszíneiről Patai Gergely tudósítja.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik