Lubics Szilvia különleges rituáléval készül a versenyekre – most Novák Katalin kérdezte a hosszútávfutót

Munkatársunktól MunkatársunktólMunkatársunktól Munkatársunktól
Vágólapra másolva!
2023.06.21. 21:59
null
Lubics Szilvia és Novák Katalin beszélgetett egymással a Sándor-palotában (Fotó: Dömötör Csaba)
Egy évvel ezelőtt vette kezdetét a Sándor-palota Talks beszélgetéssorozat, amelynek legutóbbi vendége Lubics Szilvia ultramaratonista, többszörös Ultrabalaton- és Spartathlon-győztes, valamint kilencszeres magyar bajnok volt szerda este a köztársasági elnöki hivatalban. Az eseményen ezúttal rendhagyó módon maga az elnök asszony, Novák Katalin kérdezte a civilben fogorvosként praktizáló sportolót.


A rendkívül jó hangulatú, kötetlen beszélgetés felvezetéseként a sportoló néhány érmét is bemutatták, majd a köztársasági elnök először a versenyfelkészülésről kérdezte a hosszútávfutót, aki elmondta, különleges rituáléval – a rendező ország színeinek megfelelő körmökkel – hangol a különböző megméretésekre. A könnyedebb kérdések után aztán a sportoló pályája, családi élete és a sportkarrierje volt a téma.

„Van három csodálatos fiam, és egy még csodálatosabb férjem. A fiaim már felnőttek, borzasztóan büszke vagyok rájuk– mondta megható bemutatkozójában Lubics Szilvia. –Enélkül a család nélkül nem lennék semmi, sem futó, sem az az ember, aki vagyok.”

 

A beszélgetésből kiderült, hogy a 49 éves sportolóra milyen nagy hatással volt nagymamája, akire mindig is felnézett, s hogy szinte napra pontosan húsz évvel ezelőtt futotta első négy kilométeres távját. Szerinte egyébként a legtöbben ott hibáznak, hogy azt hiszik, futni gyorsan kell, pedig az a kitartástól függ és nagyon gyorsan lehet benne fejlődni.

A rengeteg érdekesség mellett a motivációs tényezőktől, az étrendről és az ultramaraton nehézségeiről is beszélt Lubics Szilvia, majd az esemény végén nézői kérdésre elmondta, legközelebb Skóciában áll rajthoz, míg novemberben Jordániában vesz részt egy újabb sivatagi versenyen.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik