Kick-box: éremesőt vár a hazai szövetség az Európai Játékokon

Cz. Á.Cz. Á.
Vágólapra másolva!
2023.06.13. 13:51
null
Éremesőt vár a hazai szövetség a magyar kick-boxosoktól az Európai Játékokon
Kondár Anna és az összesen kilenc tagú küldöttség többi tagja is masszív éremesélyesként érkezik Lengyelországba az Európai Játékokra.

 

Népes számú küldöttséggel utazik a magyar kick-box a lengyelországi Európai Játékokra. A sportág számára ráadásul kiemelten fontos az Európai Játékok-részvétel, nemcsak a magyar sportolók, de a komplett nemzetközi versenyzés számára, hiszen a hosszú távú és kiemelt célja a 2028-as olimpiai részvétel.

Ennek az útnak rendkívül fontos lépése az Európai Játékok, hiszen idén első ízben lesz kick-box az eseményen. A fent említett népes magyar küldöttség egészen konkrétan kilenc indulót takar, közülük is kitűnik Kondár Anna neve, akiről nyugodtan mondhatjuk, hogy éremeséllyel utazik Lengyelországba. Tíz világbajnoki címmel rendelkezik, amivel nem csupán a magyar mezőnyben egyedülálló, de a női szakág történetének legeredményesebb küzdősportolója is egyben. A 33 éves Kondár a 70 kilogrammosok között indul pointfighting harcnemben, amelyben tulajdonképpen egy hétszer hétméteres tatamin, védőfelszerelésben küzdenek, helyesebben pontot gyűjtenek a felek a megengedett technikák keretein belül.

„A tavalyi év igazából a rehabilitációmról szólt, hiszen volt egy sípcsonttörésem majd egy keresztszalag-szakadásom, amit februárban operáltak meg. Idén szerencsére zökkentőmentes volt a felkészülésem, a tervek szerint alakult eddig minden. A kondicionáláson, az erőnlétem beállításán már túl vagyunk, jelenleg az ellenfeleket elemezzük konkrétan, kitől mire kell számítani. Az egyhetes lengyelországi edzőtábor jó lesz az optimalizálás szempontjából, finomhangolni tudjuk azokat az apróságokat, amik egy ilyen nemzetközi versenyen döntőek lehetnek. Magam felé az elvárás, hogy minél kevesebb hibával, ideális esetben hiba nélkül bunyózzak, hiszem, hogy ez majd magával hozza az eredményeket” – mondta Kondár Anna a Magyar Kick-box Szövetség sajtótájékoztatóján kedd délelőtt.

Az Európai Játékokon egyébként összesen három szakágban rendeznek majd küzdelmeket: az említett pointfighting mellett light-contactban és full-contactban. Galambos Péter, a hazai szövetség elnöke bizakodó jóslata szerint a kilenc versenyzőtől akár hat-hét éremre is számíthatunk, igaz, ehhez a mindössze a nyolc tagú mezőnyökben az első körön kell majd túljutni. A versenyek június 30-án kezdődnek és három napon át tartanak majd, a kontinensviadalt megelőzően viszont egyhetes edzőtábor miatt már hamarabb Lengyelországba utazik kilenc versenyzőnk és a velük tartó három edző.

Emellett június 16. és 18. között a budapesti BOK Sportcsarnokban rendezik a 28. Magyar Kick-box Világkupát, amely a nemzetközi versenysorozat egyik legnívósabbja, több versenyzőnek pedig az Európai Játékokra való felkészülés legfontosabb állomása lesz.

Az Európai Játékokra kvótát szerzett magyarok
Pointfighting:
Férfiak
63 kg:
Veres Richárd
74 kg: Bálint Martin
Nők
50 kg:
Török Szonja
60 kg: Busa Andrea
70 kg: Kondár Anna
Light-contact:
Férfiak
63 kg:
Száraz Gergő
79 kg: Fésű Lajos
Nők
60 kg:
Nagy Rita
Full-contact:
Nők
60 kg:
Czégény Cintia

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik