Kick-box: Bálint és Busa remekelt az athéni Európa-kupán

Vágólapra másolva!
2023.05.02. 14:35
null
Busa Andrea remekelt (Fotó: Nemzeti Sport)
Egyéniben és csapatban is nagyszerűen teljesítettek a magyarok az athéni kick-box Európa-kupán, amelyen 21 ország több mint 550 versenyzője indult.

 

Egyéniben a felnőttek közül Bálint Martin és Busa Andrea volt a legeredményesebb két-két aranyéremmel – közölte kedden a magyar szövetség.

Bálint a pointfighting szabályrendszerben megnyerte a 74 kg küzdelmeit, majd a súlycsoport nélküli kategóriában is a legjobbnak bizonyult öt győzelemmel. A négyszeres világbajnok Busa is kétszer állhatott fel egyéniben a dobogó tetejére: kihasználva, hogy több súlycsoportban is lehetett nevezni, a 65 kg-os kategória mellett diadalmaskodott a 70 kilósok között is. Ő is elindult az openben, amelyben egy további bronz lett a jutalma.

Rajtuk kívül aranyérmes lett a sokszoros világ- és Európa-bajnok, rutinos Veres Richárd is, aki a 63 kg-ban mind az öt meccsét sikerrel vette.

Csapatban is remekeltek a magyarok: a Halker-Király Team felnőtt együttesei a pointfighting és a light-contact szabályrendszerekben két-két aranyat, míg a kick-lightban egy aranyat és egy ezüstöt gyűjtöttek.

Magyarország a nemzetek versenyében a harmadik helyen zárt, míg a klubok között a Halker-Király Team a második legeredményesebbnek bizonyult.

A görögországi verseny fontos felkészülési állomás volt a júniusi, Krakkóban és környékén sorra kerülő Európa Játékok előtt. A multisport-eseményre kilenc kick-boxos is kvalifikációt szerzett, köztük az Athénban remeklő Bálint Martin, Busa Andrea és Veres Richárd.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik