EYOF: Mariborban járt a MOB küldöttség, jól áll a szervezés

Vágólapra másolva!
2023.04.21. 15:31
null
Közel 2500 sportolót várnak Mariborban (Fotó: olimpia.hu)
A nyári Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál (EYOF) szlovén szervezői jól állnak száz nappal a rajt előtt – számolt be a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB), amelynek háromfős küldöttsége járt a maribori helyszínen.

 

A MOB honlapján az olvasható, hogy a Fábián László főtitkár vezette delegáció kétnapos útját követően arról számolt be, hogy a szervezők az előkészületekkel jól állnak, és már várják a csaknem ötven ország fiataljait.

„A helyszínek hasonlóan helyezkednek el Mariborban, mint a tavalyi besztercebányai esemény alkalmával, szinte gyalogtávolságban lesznek egymástól. Ide sorolom a sportolói falu létesítményeit is, amik ugyan több objektumot, épületet jelentenek, de ezek is igen közel lesznek egymáshoz” – mondta Fábián László, aki a csapatvezetői feladatokat is ellátja. Hozzátette, hogy a csapat nagyjából közösen, busszal fog kiutazni Budapestről, Nagykanizsa érintésével három és fél-négy óra alatt kényelmesen meg lehet tenni az utat.

„Megtekintettük a létesítményeket, tájékoztatást kaptunk a versenyprogramról, a szervezés aktualitásairól, a szállásokról, a logisztikáról és az étkeztetésről. Elmondható, hogy kevesebb mint száz nappal a kezdés előtt jól állnak a maribori szervezők, és ez megnyugtató. Az ilyen szemináriumok, helyszínbejárások a nemzetközi kapcsolatok építését is szolgálják” – mondta.

Szlovénia másodszor lesz házigazdája az EYOF-nak, 2003-ban Bledben téli fesztivált szerveztek, most július 23. és 29. között nyárit. Az eseményen 48 ország részvétele valószínű – az oroszok és fehéroroszok távolmaradásával –, 2451 sportolót, 776 hivatalos kísérőt várnak a szervezők. A fiúk és a lányok létszámmegoszlása hasonló, 1200-1200 körül lehet. A magyar csapat jelen állás szerint 92 fős lesz.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik