Darts csapat-vb: megvan a magyar duó, amely a világ legjobbjaival játszik

K. B.K. B.
Vágólapra másolva!
2023.04.04. 09:18
null
Balról: Kovács Patrik és Sárai Levente a Darts Super League-en (Fotó: PDC Hungarian Fan Club)
A hétvégén rendezett magyar Darts Super League-en kiderült, hogy Kovács Patrik és Sárai Levente képviselheti Magyarországot a Frankfurtban június 15-én kezdődő csapat-világbajnokságon, azaz a World Cup of Dartson.

 

A részvételért döntőbe kellett jutni a Darts Super League-en, ez Kovács Patriknak és Sárai Leventének sikerült, így az általuk alkotott duó szállhat szembe a világ legjobbjaival Németországban (a döntőt egyébként Kovács nyerte 6:1-re) – áll a PDC Hungarian Fan Club Facebook-bejegyzésében.

Március elején számoltunk be arról, hogy a profi dartsosok szervezet, a PDC teljesen megváltoztatta a csapat-világbajnokság rendszerét. Az eddigiekhez képes az a legfontosabb eltérés, hogy az eddigi 32 csapat helyett 40 indulhat a tornán – benne a magyar válogatottal.

Az eddigi kieséses rendszert csoportkörrel vegyítik. A ranglista alapján az első négy országot kiemelik, nem vesznek részt ebben a szakaszban. A másik 36 válogatottat háromcsapatos csoportokba sorsolják, innen a 12 győztes csatlakozik a négy kiemelthez a kieséses rendszerben. Másik fontos változás, hogy nem lesznek egy-egy elleni meccsek, csak páros küzdelmek.

Az összdíjazás 450 ezer font (192 millió forint), melyből a győztes 80 ezer fontot (34.2 millió forint) kap.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik