Birkózás: Németh Zsanett bolgár színekben folytathatja – sajtóhír

H. Á.H. Á.
Vágólapra másolva!
2023.04.18. 14:43
null
A piros, a fehér és a zöld megmaradna, csak a sorrend változna... (Fotó: Árvai Károly)
A Metropol írása szerint a kétszeres U23-as Európa-bajnok, felnőtt Eb-ezüstérmes birkózó, Németh Zsanett országváltást tervez, s a jövőben Bulgáriát képviselve kíván versenyezni, igaz, a magyar szövetséghez ez ügyben egyelőre nem érkezett jelzés senkitől.

Miután Németh sem tavaly, sem idén nem indult versenyen magyar színekben, az országváltás előtt időbeli nehézségek már nem állnak, s a lap érdeklődésére a 29 éves birkózó elárulta, a Magyar Birkózók Szövetségének (MBSZ) már jelezte elhatározását: hetekkel ezelőtt bejelentette, hogy nem kíván többet hazánk színeiben szerepelni, ugyanakkor Németh a döntését a lap szerint nem indokolta.

A Nemzeti Sport megkereste az MBSZ-t, ahonnan az a válasz érkezett, hogy hivatalosan senki, tehát a versenyző vagy a bolgárok felől sem érkezett megkeresés az országváltási szándékról, amelynek leghamarabb év végén, decemberben lehet itt az ideje. Egyébként jelenleg zajlik a zágrábi Európa-bajnokság, a sportág most arra koncentrál.

Németh Zsanett legutóbb a 2021. októberi oslói vb-n indult világversenyen, ahol a 11. lett, érmet, egy Eb-bronzot kereken négy éve, 2019 áprilisában szerzett eddig utoljára.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik