Sportlövő Eb: nem jutottak tovább a magyar puskások vegyes párosban

Vágólapra másolva!
2023.03.10. 10:41
null
Mészáros Eszterék nem jutottak döntőbe (Fotó: Földi Imre, archív)
Sem a Péni István, Mészáros Eszter, sem pedig a Hammerl Soma, Dénes Eszter duó nem jutott tovább a puskások vegyes csapat alapversenyéből a Tallinnban zajló olimpiai kvalifikációs sportlövő Európa-bajnokság pénteki napján.

 

Péni és Mészáros 627.1 körrel zárta a délelőtti viadalt, ezzel 11. lett a 39 kettőst felvonultató mezőnyből, melynek első hat helyezettje jutott be a délután sorra kerülő éremcsatába. Péniék mindössze 0.6 körrel maradtak le a döntőről, míg Hammerl és Dénes 624.8 körrel a 24. pozícióban zárta az alapversenyt.

Az olimpián is szereplő versenyszámban ezen az Eb-n nem osztanak ötkarikás kvótát, az aranyéremért norvég–izraeli párharcra kerül sor, míg az egyik bronzért norvég–svéd, a másikért pedig német–olasz csatát rendeznek.

A tallinni kontinensviadal a női pisztoly alapversenyével folytatódik magyar idő szerint 10.15 órakor, majd a férfi pisztolyosok következnek. A magyar indulók közül a nőknél Major Veronika, Jákó Miriam, valamint Csonka Zsófia, a férfiaknál pedig Tátrai Miklós, Nagy László és Szemán Dávid lőhet olimpiai kvótáért, ennek megszerzéséhez első lépésként döntőbe kell jutniuk.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik