Asztalitenisz, Grand Smash: Madarász nagy meccset bukott el, nem jutott a főtáblára

Vágólapra másolva!
2023.03.08. 12:19
null
Madarász Dóra egyesben ugyan kiesett, női és vegyes párosban viszont asztalhoz állhat Szingapúrban (Fotó WTT)
Madarász Dóra a szingapúri Grand Smash kvalifikációjának második fordulójában 3:2-re kikapott a szerb Andrea Todorovicstól, így egyesben kiesett, viszont párosban Póta Georgina, vegyes párosban pedig Ecseki Nándor partnereként ott van a főtáblán.

Igaz, hogy Grand Smash története egyelőre még egy A4-es lapon is összefoglalható – tavaly tavasszal rendeztékmegaz elsőt ugyancsak Szingapúrban, ez a mostani a második – az már kiderült, hogy ez a verseny nem csak a külsőségekben és a pénzdíjban különleges, a versenyzők vállára is nagyobb nyomást helyez.Egy éve a végén ugyan mind az öt számban kínai siker született, ám közben jó néhány váratlan eredményt is elkönyvelhettünk, s már az idén is születtek meglepetések – ezek sorába illik Majoros Bence keddi sikere a románok egyéni Eb-ezüstérmese, Ovidiu Ionescu ellen – pedig még csak a kvalifikációnál járunk. Persze az igazán jók a verseny ezen pontján még nem buknak el, így aztán szerdára biztossá vált, amit egy nappal korábban még csak valószínűsíthettünk, azaz Majoros (világranglista-89.)ellenfele a második fordulóban a francia Felix Lebrun (44.) lesz. A csütörtöki összecsapás igazi csemegének ígérkezik, hiszen Majoros mostanában bomba formában játszik, a 16 éves (!) Lebrunt pedig a kontinens egyik legnagyobb ígéreteként tartják számon, aki idővel a legjobb ázsiaiakra is veszélyes lehet, pláne, hogy az Európában ritkaságnak számító tollszárfogással játszik.

Majoros következő kihívója mellett Madarász Dórára (71.) is érdemes volt figyelni, 29 esztendős klasszisunk ugyanis már a selejtező második fordulójában is asztalhoz állt.

Madarász Dóri jól játszott, nagyon meggyőző volt mondta női válogatottunk szövetségi kapitánya Bátorfi Zoltán, a szlovák Ema Labosovával szembeni keddi 3:0-s sikere után, majd már előre tekintve hozzátette:–A szerb Andrea Todorovics következik, aki nem könnyű, sőt veszélyes ellenfél.”

Mintha csak a magyar kapitány szavait szerette volna alátámasztani a 30 éves Todorovics (160.),akiaz első játszmában ugyanis alaposan feladta a leckét Madarásznak, olyannyira, hogya magyar két játszmalabdáját is hárította, majd11:11 után két pontot szerezve megnyerte az etapot. Az egyperces pihenő jót tettMadarásznak,összekapta magát – talán még azt is felidézte, hogy a legutóbbi találkozásukkor, 2019-ben a belgrádi challenge-versenyen hogyan győzte le 4:2-re –, s a következőkétjátszmát megnyervefordított, dea szerbetezzel sem sikerült megtörnie, Todorovics visszakapaszkodott és végül 3:2-re megnyerte az 50 perces összecsapást.

Már az első játszma is Madarásznak állt, végig ő vezetett, aztán két magabiztos szettel sikerült fordítani. A negyedik szettben az egyébként nagyon jól játszó Todorovics előállt egy új szervával, ami kicsit változtatott a meccs képén. A szerb játékos nála magasabban jegyzettek ellen általában bátran elengedi a kezét, most is ez történt. Kár érte,nyerhetőmeccs volt”– értékelt a találkozót követően Bátorfi.

Madarász vereségével eldőlt, hogy női egyesben magyar részről csak a selejtező nélkül oda kerülő Póta Georgina (65.) lesz főtáblás, a Grand Smash azonban még korántsem ért véget Madarász számára, hiszen párosban Pótával, vegyes párosban pedig Ecseki Nándorral az oldalán aszombaton rajtolófőtáblára kapott besorolást.

WTT-SOROZAT, GRAND SMASH, SZINGAPÚR
Nők. Egyes. Selejtező.
2. forduló:
Todorovics (szerb)–Madarász Dóra3:2(11, –4, –8,8,5)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik