Asztalitenisz, Grand Smash: Madarász Dóra simán vette az első akadályt

SZ. M.SZ. M.
Vágólapra másolva!
2023.03.07. 12:38
null
Madarász Dóra önbizalom-növelő győzelemmel mutatkozott be Szingapúrban (Fotó: WTT)
A szingapúri asztalitenisz Grand Smash selejtezőjében a nőknél Madarász Dóra három játszmában győzött a szlovák Ema Labosová ellen, Hartbrich Leonie viszont ugyanilyen arányban kikapott az indiaiak által csodagyereknek titulált Diya Parag Chitalétől.

 

Majoros Bence remek bemutatkozása, a kvalifikáció első körében a román Ovidiu Ionescu elleni 3:0-s győzelme után az ugyancsak a selejtezőből rajtoló Madarász Dóra és Hartbrich Leonie is asztalhoz állt a szingapúri Grand Smashen.

A WTT-sorozat csúcseseményének erősségét jól jelzi, hogy a világranglista első húsz helyezettje a férfiaknál és a nőknél is nevezett, Póta Georgina a maga 65. helyével épphogy csak becsúszott a főtáblára, azaz megúszta a selejtezőt, a 71. helyen jegyzett Madarásznak viszont már meg kell dolgoznia azért, hogy a legjobbak közé kerülhessen.

Az első lépés szerencsére nem jelentett megoldhatatlan akadályt, a 29 esztendős magyar klasszis különösebb gond nélkül intézte el a szlovák Ema Labosovát (világranglista-178.). Madarász egyértelmű fölényét jól mutatja, hogy 22 éves ellenfele a három játszmában összesen alig valamivel szerzett több pontot, tizenhármat, mint amennyi egy szett megnyeréséhez szükséges. A papírforma alapján a következő kanyar is bevehető, a szerdai második fordulóban a 30 éves szerb Andrea Todorovics (160.) vár az elmúlt időszakban jó formát mutató Madarászra, aki legutóbbi találkozásukkor, a 2019-es belgrádi challenge-versenyen 4:2-re győzött.

Hartbrich Leonie (158.) az indiai Diya Parag Chitale (127.) ellen igyekezett felvenni a Grand Smash ritmusát. A pályafutása elején járó két reménység találkozása volt ez, hiszen még Hartbrich is csak 23, Chitale pedig nála is fiatalabb, 19 esztendős, igaz, az indiait hazájában már évek óta amolyan csodagyerekként tartják számon. Az önbizalmával mindenesetre nincs gond, nemrégiben kijelentette, hogy mindenképpen játszani szeretne a 2024-es párizsi olimpián. Ettől még elég messze van, viszont a felkészültsége elég volt ahhoz, hogy három játszmában nyerjen Hartbrich ellen, ezzel a fiatal magyar számára véget is ért a szingapúri Grand Smash.

WTT-SOROZAT, GRAND SMASH, SZINGAPÚR
Nők. Egyes. Selejtező. 1. forduló

Madarász Dóra–Labosová (szlovák) 3:0 (3, 5, 5)
Chitale (indiai)–Hartbrich Leonie 3:0 (3, 4, 7)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik