Asztalitenisz: két párosunk is negyeddöntős Ammanban

SZ. M.SZ. M.
Vágólapra másolva!
2023.02.09. 18:02
null
Az Ecseki Nándor, Madarász Dóra párosunk elégedetten nyugtázta a negyeddöntőbe jutást (Fotó: WTT)
Ecseki Nándor Majoros Bencével férfi és Madarász Dórával vegyes párosban is versenyben van még az ammani contender-versenyen.

 

Ötvenszázalékos mérleggel zárták a mieink a WTT-sorozat Ammanban zajló contender-versenyén a főtáblás küzdelmek első napját: reggel négy egységünk volt versenyben, estére kettő maradt.

Ami a veszteségeket illeti, emelt fővel vehettük tudomásul, hogy Majoros Bence nagy csatában alulmaradt a fiatal, 18 éves tajvani tehetség, Kao Cseng-jujjal szemben, miként a Dari Helga, Hartbrich Leonie női párosunkat sem érheti szemrehányás, hogy ugyancsak öt játszmában kikapott a papíron esélyesebb svéd Bergström, Kallberg duótól.

Az Ecseki Nándor, Madarász Dóra vegyes párosunk viszont három játszmában lépett túl a Liam Pitchford, Tin-Tin Hon kettősön, ami több szempontból is örömteli: egyrészt a még szerdán megsérülő Madarászt ezek szerint sikerült annyira „összedrótozni”, hogy jó játékra legyen képes az asztalnál, másfelől pedig az olimpiai szereplésre pályázó egységünk ezzel újabb értékes pontokat szerzett. Ecsekiék a pénteki folytatásban a román színekben versenyző Ovidiu Ionescu, Szőcs Bernadette kooperációval találkoznak, vagyis az újabb sikerhez alaposan fel kell kötni azt a bizonyos fehérneműt.

Amúgy Ecsekinek kifejezetten jó napja volt, ugyanis a Majoros Bencével alkotott alkalmi társulása (állandó partnere, Szudi Ádám most nincs ott Jordániában) is győzött a nyolcaddöntőben, ami még annak tudatában is örömteli, hogy a túloldalon álló jordániai duó nem tartozott a legyőzhetetlen vetélytársak közé – pénteken a kínai Csen Jüan-jü, Lin Si-tung kettős viszont már közelít ehhez a kategóriához.

WTT-SOROZAT, CONTENDER, AMMAN
Férfiak
Egyes. A 16 közé jutásért

Kao Cseng juj (tajvani)–Majoros Bence 3:2 (9, 7, –9, –9, 7)
Páros. Nyolcaddöntő
Majoros, Ecseki Nándor–Aldmaisy, Abo Yaman (jordániai) 3:0 (6, 5, 10)

Nők
Páros. Nyolcaddöntő

Bergström, Kallberg (svéd)–Dari Helga, Hartbrich Leonie 3:2 (–9, 4, –3, 4, 4)
Vegyes páros. Nyolcaddöntő
Ecseki, Madarász–Pitchford, Ho 3:0 (9, 6, 5)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik