Schmidt Ádám együtt ünnepelt az egyéves Sportrádióval

B. D. K., K. Zs.B. D. K., K. Zs.
Vágólapra másolva!
2023.01.17. 12:46
null
Schmidt Ádám (jobbra) volt Harsányi Levente és Risztov Éva vendége a Sportrádióban (Fotó: Szabó Miklós)
„Isten éltesse a Sportrádiót, mindig jó a hangulat, mindig szeretettel és örömmel jövök” – mondta Schmidt Ádám, aki kedden az első születésnapját ünneplő Sportrádió vendége volt. Harsányi Levente és Risztov Éva kérdezett, a sportért felelős államtitkár pedig mesélt arról, mit sportolt gyermekként és mit manapság; arról, hogy mit sportolnak a gyermekei, természetesen szólt a pozíciójából fakadó feladatairól, és a hallgatók azt is megtudhatták, hogy a Real Madridnak drukkol.

„Meghatározó volt a sport a gyermekkoromban, de sajnos semmilyen érdemi karriert nem futottam be, a szüleim másként döntöttek” – kezdte a beszélgetést Schmidt Ádám, aki az úszással, a vízilabdával és a kosárlabdával ismerkedett meg közelebbről, mielőtt, a hivatásos kosárlabdázó-karrier küszöbén, szülői útmutatásra a tanulás, az egyetem felé vezetett az útja. S hogy fájt-e neki, hogy nem lett belőle profi sportoló?

„Ez huszonöt éven keresztül fájó pont volt az életemben, ami szerintem a szüleimet is bántotta. Először akkor éreztem úgy, hogy édesanyám és édesapám jól döntött, amikor, kicsivel több mint két évvel ezelőtt, a miniszterelnök úr felkért sportért felelős tanácsadónak” – folytatta az államtitkár.

Két kislánya sportolásával kapcsolatban Schmidt Ádám – feleségével, az olimpiai bajnok kajakozóval, Kovács Katalinnal együtt – úgy gondolkodik, hogy nem a jövőbeli élsportolói karrier a lényeg, hanem az, hogy a sport az életük részévé váljon, belső igényük legyen a rendszeres sportolás. Neki jelenleg az úszás, a futás és a tenisz fér bele a napirendjébe, azokat igyekszik rendszeresen űzni, mert:

„Érzem magamon, ha aznap megvolt a kitűzött penzumom, gyorsabban döntök, kitartóbb, lendületesebb vagyok. A sport nagyon fontos ahhoz, hogy az ember érdemi szellemi munkát tudjon végezni.”

Schmidt Ádám elárulta, hogy nagyon korán szokott kelni, egészen pontosan fél ötkor, mert ilyenkor tud alkotóbb jellegű munkát végezni, ilyenkor kap ihletet, ilyenkor jönnek a jó gondolatok.

Az államtitkári kinevezésével kapcsolatban úgy fogalmazott, hogy szolgálatnak tekinti a munkáját, egyben fantasztikus lehetőségnek. Elárulta, felesége gratuláció gyanánt azt mondta neki, hogy innentől ő is olimpiai bajnoknak minősül, hiszen felért a saját szakmája csúcsára.

Természetesen szóba került az év legfontosabb hazai sporteseménye, a nyári atlétikai világbajnokság is, amelytől az államtitkár fantasztikus sportélményt remél.

„A legfontosabb küldetésünk talán az, hogy közelebb vigyük az emberekhez ezeket a nagy sporteseményeket, hogy minél inkább a magukénak érezzék őket. Ezért is hirdettük meg például a Hétköznapi Hősöket, amelynek lényege, hogy aki három kilométert lefut, és azt hitelt érdemlően bizonyítja, ötvenszázalékos kedvezményre jogosult a jegyvásárlásnál” – említette kedvcsinálóul Schmidt Ádám.

A beszélgetésből azt is megtudhattuk, hogy a szülei hatására lett Real Madrid-szurkoló. A brazil Ronaldo és Roberto Carlos-féle galaktikus csapaton nőtt fel, és természetesen Puskás Ferenc miatt is a madridiakhoz húz a szíve.

A TELJES BESZÉLGETÉST IDE KATTINTVA HALLGATHATJA MEG!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik