Sportlövő-vb: férfi összetett puskában sincs magyar döntős

Vágólapra másolva!
2022.10.22. 10:44
null
Pekler az első tíz, térdelő testhelyzetben leadott lövéséből kilenc kilencest lőtt (Fotó: Földi Imre)
A három magyar közül Péni István szerepelt a legjobban, de a döntőbe jutástól ő is két körrel elmaradt a férfi kisöbű szabadpuska összetett számában a Kairóban zajló olimpiai kvalifikációs sportlövő-világbajnokságon.

 

Az 50 méteres „királyszám” pénteki selejtezőjében Pekler Zalán az egész mezőny legjobb eredményét érte el 593 körrel. A szombat reggel rendezett alapversenynek azonban már a legelején biztossá vált, hogy a komáromi sportolónak nem lesz esélye a nyolcas fináléba jutni, ezzel kvótát szerezni a vb-n.

Pekler az első tíz, térdelő testhelyzetben leadott lövéséből kilenc kilencest lőtt, és innen már nem volt esélye visszakapaszkodni. A péntekitől 14 körrel elmaradva, 579 körrel a 64. lett az alapverseny 70 résztvevője közül.

A légpuskában olimpiai ötödik Péni szombaton négy körrel jobban teljesített, mint pénteken, és 588 körrel a 18. helyen zárt.

A szám harmadik magyarja, Hammerl Soma 58. lett 581 körrel.

Szombaton a női sportpisztoly alapversenyének második napját és döntőjét, valamint a férfi gyorstüzelő pisztoly első 30 lövését rendezik meg. Előbbiben 30 pontlövészet után Fábián Sára a 21. helyről várja a folytatást, a 30 rapidlövést. Major Veronika a 89 tagú mezőny 36., a szám 2015-ös Európa-bajnoka, Csonka Zsófia az 53. helyen áll. Ebben a számban – a többi egyéni olimpiai számhoz hasonlóan – négy kvótát osztanak ki a 2024-es párizsi olimpiára.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik