Asztalitenisz: a PTE PEAC elbúcsúzott az Európa-kupától

SZ. M.SZ. M.
Vágólapra másolva!
2022.10.19. 20:32
null
Gerold Gábor 2:1-es vezetéssel adta tovább a stafétát, a pécsiek mégsem tudták megnyerni a hazaiak elleni rangadót (Fotó: Löffler Péter)
Az Európa-kupa második csoportkörének D-csoportjában a belga TTC Sokah Hobokentől elszenvedett vereség után a házigazda cseh SKST Havirovtól is kikapott a PTE PEAC férficsapata, ezzel eldőlt, hogy a csütörtöki harmadik forduló eredményeitől függetlenül a magyar bajnok nem jutott tovább.

Az európai kupaidény eddigi legfontosabb mérkőzése várt szerda este a PTE PEAC Kalo-Méh férficsapatára: az Európa-kupa második csoportkörének 2. fordulójában a továbbjutás kiharcolása volt a tét. AD-csoport házigazdája, a cseh SKST Havirov ellen rendkívül egyszerű volt a képlet, győzelem esetén nagy valószínűséggel a pécsieké lehetett volna a még továbbjutást érő második hely a csoportban, a vereséggel viszont biztosan elszállnak a magyar bajnok reményei.

A két fél eltérő hangulatban várta az összecsapást, hiszen míg a pécsiek délelőtt 3:0-ra kikaptak a belga TTC Sokah Hobokentől, a csehek 3:1-re legyőzték a portugál GDCS Juncalt. Varga László, a baranyaiak edzője nem változtatott az összeállításon, azaz a Pető Zsolt, Gerold Gábor, Demeter Lehel triót küldte asztalhoz, amely végletekig kiélezett meccset vívott a vendéglátókkal. A magyar alakulat 2:1-re is vezetett, ám a Havirov egyenlített, majd a mindent eldöntő ötödik párharcban Demeter négy szettben vereséget szenvedett Ondrej Bajgertől, s ezzel a cseheké lett a rendkívül értékes két pont.

A D-csoport csütörtöki harmadik fordulója előtt tehát a lényegi kérdések eldőltek, a belga és a cseh együttes továbbjutott, a PTE PEAC legfeljebb a harmadik helyet szerezheti meg, amennyiben sikerül legyőznie a portugál GDCS Juncalt.

FÉRFI ASZTALITENISZ EURÓPA-KUPA, 2. CSOPORTKÖR
D-CSOPORT
SKST Havirov (cseh)–PTE PEAC Kalo-Méh
3:2
Kenjajev–Demeter Lehel 3:1 (–9, 5, 7, 2)
Bajger–Pető Zsolt 0:3 (–5, –5, –7)
Valenta–Gerold Gábor 1:3 (7, –6, –3, –9)
Kenjajev–Pető 3:1 (6, –10, 7, 5)
Bajger–Demeter 3:1 (10, –6, 7, 6)

TTC Sokah Hoboken (belga)–GDCS Juncal (portugál) 3:0

Az állás: 1. TTC Sokah Hoboken 4 pont (6:0), 2. SKST Havirov 4 (6:3), 3. PTE PEAC Kalo-Méh 2 (2:6), 4. GDCS Juncal 2 (1:6)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik