Sportrádió: A lehetetlent is meg tudtam csinálni, mert hittem benne – Hegedüs

Vágólapra másolva!
2022.09.10. 16:10
null
Hegedüs Csaba (Fotó: Földi Imre)
Hegedüs Csaba olimpiai bajnok birkózó volt a Hazafutásban Suba Kata vendége. Hegedüs 50 éve, 1972. szeptember 10-én nyerte meg a magyar sport 100. olimpiai aranyérmét Münchenben.

 

„Mindkét lábammal egyszerre keltem ki az ágyból, ott ültem, és azt mondtam, hogy hol vagy, Nazaranko, na gyere! Hihetetlen milyen gondolatsor ment bennem végig, és tudtam, hogy győzni fogok. A világbajnokság előtt túl voltam versenyeztetve, és jött egy sérülésem, az utolsó három hétben másfél hétig nem tudtam birkózni, és az, hogy kicsit megpihentem, azt a fantasztikus munkát, ami bennem volt, átfordította jó formára. Az olimpián messze nem voltam csúcsformában, viszont volt bennem annyi munka, ami mindenkinél sokkal több volt, és ez hozta meg a győzelmet. Örülök, hogy a szüleimtől örököltem ezt az akaraterőt, és a hihetetlen edzések sorozatából eljutottam oda, hogy a lehetetlent is meg tudtam csinálni, mert hittem benne” – mondta Hegedüs Csaba.

Lőrincz Tamásról is beszélt Hegedüs.

„Épp lent voltunk a Kozma Birkózó Akadémiával Tatán az edzőtáborban, amikor eljött a Lőrincz Tomi mérkőzésének a napja. Minden gyereket negyed kettőkor felkeltettünk, lementünk a hallba, és ott a televízión keresztül végigéltük minden mérkőzését, és végigéltük azt a csodát, amelyben hittünk. Olyan élményt adott mindannyiunknak az olimpiai győzelme, hogy állva üvöltöttünk, sírtunk, vertük az előttünk lévő asztalt. Véleményem szerint ő a világ legjobb kötöttfogású birkózója. A szakmai igazgatója a Kozma István Birkózó Akadémiának, aminek borzasztóan örülök, mert a mai kor szellemét és tudását hozza be a gyerekeknek. Én pedig a nagykövete és a szakmai tanácsadója vagyok az akadémiának, ahol nagyon jó csapatot sikerült összehoznunk. Úgy gondolom, három éven belül jelentős nemzetközi sikereket érünk el.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik