Sportlövő-vk: magyar bronz a női légpuskások csapatversenyében

I. SZ., MTII. SZ., MTI
Vágólapra másolva!
2022.07.14. 10:39
null
Dénes Eszter és a magyar csapat bronzérmet nyert Dél-Koreában (Fotó: Dömötör Csaba)
A Mészáros Eszter, Dénes Eszter, Bajos Gitta összeállítású magyar együttes bronzérmet nyert a női légpuskások csapatversenyében a Csangvonban zajló sportlövő világkupaversenyen.

A magyar szövetség tájékoztatása szerint még szerdán a verseny rangsoroló, első szakaszában a magyarok 941.7 körrel a második helyen végeztek, majd a nyolc között India, Dél-Korea és Csehország mögött a negyedik pozícióban végeztek.

A negyedik hely azt jelentette, hogy csütörtökön a harmadik csehekkel a bronzért vívhatott különmérkőzést a magyar trió, mely végül 16:8-ra felülmúlta a Lucie Brázdová, Sabina Thurnwaldová, Aneta Brabcová összetételű hármast.

Az éremmeccsen a szabályok értelmében minden sorozatban a három sportlövő eredményét összeadták mindkét oldalon, és amelyik nemzet a nagyobbat lőtte, az két pontot kapott az adott körben, döntetlennél pedig egy-egy pont járt mindkét válogatottnak.

A magyar küldöttség ezzel már a negyedik érmét gyűjtötte a dél-koreai világkupán. Hétfőn Mészáros Eszter szerzett bronzérmet a légpuska egyéni számában, majd kedden ugyanez a bravúr sikerült légpisztolyban Major Veronikának is, szerdán pedig a légpuska vegyes páros versenyben lett második a Mészáros Eszter, Péni István alkotta kettős.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik