Asztalitenisz: a mieinknek véget ért a szlovéniai WTT-verseny

SZ. M.SZ. M.
Vágólapra másolva!
2022.06.24. 19:58
null
A Póta Georgina, Madarász Dóra kettős a negyeddöntőben közel volt a továbbjutáshoz (Fotó: WTT)
A szlovéniai asztalitenisz WTT-verseny főtáblás küzdelmeinek második napján elfogytak a mieink, miután egyesben Póta Georgina, valamint a Póta, Madarász páros is vereséget szenvedett.

 

A második szett hajrájáig úgy tűnt, minden rendben: a szlovéniai WTT-verseny női páros mezőnyének második kiemeltje, a Póta Georgina, Madarász Dóra kettős a negyeddöntő első játszmáját megnyerte, a másodikban pedig 8:6-ra vezetett, ám ekkor történt valami.

A lányok két könnyelmű hibát vétettek és ez teljesen megváltoztatta a játék képét – mondta női válogatottunk szövetségi kapitánya, Bátorfi Zoltán. – Sajnos annyira, hogy ezután már nem volt esélyünk a győzelemre. Az indiai páros egyébként rendkívül kellemetlen stílusban játszik, s hogy nem könnyű ellenfél, azt bizonyítja, hogy az előző körben egy kínai duót búcsúztatott.”

Női párosunk számára tehát ezzel befejeződött az otoceci feeder-verseny, ám ekkor még Póta Georgina egyesben érdekelt volt, miután a 16 közé jutásért nagy csatában hét játszmában győzött Margo Degraef ellen. Tekintve, hogy a belga a világranglistán a 358., szemben Póta 58. helyével, ebben nincs semmi meglepő, de a körülmények – a rendkívüli meleg és a párás levegő – nagyon megnehezítették a versenyzők dolgát, ami sokszor az eredményben is megmutatkozott. A lényeg azonban mégiscsak a továbbjutás volt, így Póta az esti programban Natalia Bajor ellen már a nyolc közé jutásért küzdött. Legutóbb a múlt héten, a horvátországi WTT-viadalon találkoztak egymással, akkor egy fordulóval korábban a 16 közé kerülésért Bajos 3:2-re győzött, s mivel most meg 4:1 lett a lengyel javára, lassan elkönyvelhetjük, hogy Natalia Bajor felkerült Póta mumusainak listájára.

WTT-SOROZAT, FEEDER-VERSENY, OTOCEC
Nők. Egyes
A 16 közé jutásért

Póta Georginia–Degraef (belga) 4:3 (–11, 6, –2, 7, 9, –6, 4)
Nyolcaddöntő
Bajor (lengyel)–Póta 4:1 (–9, 3, 6, 7, 9)
Páros
Negyeddöntő
Sen Mukherjee (indiai)–Póta, Madarász Dóra 3:1 (–5, 8, 2, 5)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik