Darts: az északír férfi győztes és a 18 éves angol lány is történelmet írt a vb-címével

M. D.M. D.
Vágólapra másolva!
2022.04.11. 08:44
null
Neil Duff az első északír dartsvilágbajnok (Fotók: Twitter/WDF Darts)
A férfiaknál az északír Neil Duff, míg a nők mezőnyében a 18 éves angol Beau Greaves nyerte meg a Frimley Greenben, azon belül is a Lakeside Country Clubban rendezett WDF-dartsvilágbajnokságot.

 

A férfiak mezőnyében a verseny ötödik és második kiemeltje, a 49 éves Neil Duff és a 32 esztendős Thibault Tricole vívta a vasárnapi döntőt. Az északír játékos az elődöntőben a holland Richard Veenstrát verte meg, aki a Luke Littler elleni harmadik körös mérkőzésén a lakeside-i vb-k történetének legmagasabb körátlagával (104.91) győzött. A másik ágon a francia fiú a döntőbe kerülésért Fallon Sherrock skót párját, Cameron Menziest múlta felül.

A fináléban az első hat leget s így az első két szettet Tricole nyerte meg, aki aztán 3:1-re is vezetett a játszmákat tekintve, de Duff nem zökkent ki, 4:3-ra fordított, majd döntő szettben meg is nyerte a meccset, ezzel történelmet írt, ugyanis ő lett az első északír dartsvilágbajnok.


Beau Greavesszel csak Ihász Veronika tudott szoros meccset játszani a világbajnokságon
Beau Greavesszel csak Ihász Veronika tudott szoros meccset játszani a világbajnokságon

A nőknél is az ötödik kiemelt diadalmaskodott, a 18 éves Beau Greaves, akivel szemben csak Ihász Veronika tudott játszmát nyerni a világbajnokságon. Az angol lány a magyar versenyző kiejtése után a holland Aileen de Graafot 2:0-ra, az angol Lorraine Winstanleyt – a 2013-as PDC-vb-n kilencnyilast dobó Dean Winstanley feleségét – 3:0-ra intézte el, majd a döntőben úgy verte meg egy másik honfitársát, Kirsty Hutschinsont 4:0-ra, hogy csak egyetlen leget veszített el vele szemben, és a női vb-döntők valaha volt legjobb (92.05) körátlagát érte el. Greaves a sportág történetének legfiatalabb világbajnoka lett felnőtt szinten.


A férfigyőztes 50 ezer, a női bajnok 25 ezer fontot nyert.

DARTS
WDF-VILÁGBAJNOKSÁG (FRIMLEY GREEN)
DÖNTŐ
FÉRFIAK
Neil Duff (északír, 5.) (87.73)
–Thibault Tricole (francia, 2.) (86.95) 6:5
NŐK
Beau Greaves (angol, 5.) (92.05)
–Kirsty Hutschinson (angol, 6.) (72.53) 4:0

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik