Asztalitenisz: Madarász Dóra fél kézzel már fogja az Európa-kupát

SZ. M.SZ. M.
Vágólapra másolva!
2022.04.04. 10:46
null
A döntő első mérkőzését megnyerő spanyol csapat (balról): Madarász Dóra, María Xiao, Li Fen és a tartalék, a szerbiai Erdélyi Szilvia (Fotó: UCAM Cartanega/Facebook)
A Madarász Dórával felálló spanyol UCAM Cartagena női csapata idegenben 3:0-ra nyerte meg az Európa-kupa döntőjének első mérkőzését, így jó esélye van rá, hogy története során negyedszer elhódítsa a trófeát.

A második számú kontinentális sorozat, az Európa-kupa a hajrájához érkezett, már lejátszották a döntő első mérkőzéseit. A nőknél Madarász Dóra révén mi is érdekeltek voltunk, 28 éves válogatott játékosunk ugyanis kihasználta a szabály adta lehetőségeket miszerint egy idényen belül több csapatban is szerepelhet: míg a bajnokságban a Budapesti Erdért csapatát erősíti, az Európa-kupában a spanyol UCAM Cartagena színeiben állt asztalhoz.

A finálé első összecsapására Franciaországban, a TT Grand Quevilly otthonában került sor, de a vendéglátóknak a hazai pálya sem segített, a Cartagena idegenben is győzni tudott 3:0-ra. A spanyol együttes szakmai stábja semmit sem bízott a véletlenre, rendkívül erős triót hozott össze: a kínai felmenőkkel rendelkező, de már Spanyolországban született María Xiao, a Kínából honosított 2013-ban egyéni Európa-bajnoki címet szerző svéd Li Fen és Madarász Dóra alkotta a csapatot, amely finoman fogalmazva is megnyugtató előnyt szedett össze a péntek esti spanyolországi visszavágóra. A 3:0-s győzelem és a vele járó 9:3-as játszmaarány birtokában a Cartagenának jó esélye van arra, hogy 2009, 2010 és 2019 után története során negyedszer is elhódítsa a második számú európai trófeát.

EURÓPA-KUPA, NŐK, DÖNTŐ, 1. MÉRKŐZÉS
TT Grand Quevilly (francia)–UCAM Cartagena (spanyol) 0:3

Chasselin–Xiao 1:3 (9, –11, –12, –4)
Salpin–Li Fen 0:3 (–9, –9, –9)
Samson–Madarász 2:3 (9, 7, –9, –8, –5)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik