Darts: magyar sikereket hozott a WDF Budapest Open szombati napja

M. I. P.M. I. P.
Vágólapra másolva!
2022.03.13. 20:08
A nőknél két, a férfiaknál egy elődöntős helyezéssel, valamint bajnoki címmel és ezüsttel zárták a magyar dartsosok a WDF Budapest Open szombati, Classic elnevezésű versenyét. Csombok Krisztina és Ihász Veronika az elődöntőben búcsúzott, akárcsak Major Nándor, a férfi döntőben pedig Kovács Patrik győzte le Jagicza Gábort.

A harmadik helyet szerezte meg Csombok Krisztina és a világbajnoki induló Ihász Veronika a WDF budapest Open Classic versenyének női mezőnyében, miután előbbi a svéd Anna Forsmarktól, utóbbi a cseh Jitka Cisarovától kikapott az elődöntőben. Ihász mérkőzése már csak azért is pikáns volt, mert riválisával tavaly nagy versenyben volt a WDF világbajnokságán való indulás jogáért. Végül a magyar játékos egy árnyalattal jobbnak bizonyult ellenfelénél a ranglistaversenyben – most azonban a Brno közelében élő versenyző javára billent a mérleg nyelve.

Hullámzó volt a játékom, az elődöntőben nem úgy teljesítettem, ahogyan azt elvártam magamtól, Jitka viszont nagyon stabilan hozta a pontokat. Csalódott nem vagyok, ez is a világbajnoki felkészülés része, és szerencsére összességében véve javuló tendenciát mutat a formám” – mondta a Győri Darts Club versenyzője a meccse után. Az elődöntőbe jutásért 17 ranglistapont jár a két magyar hölgynek.

A darts egyébként sokak számára láthatóan családi biznisz: Ihász Veronika férje és edzője Rucska József, aki tavaly a PDC European Tour mezőnyében is szerepelhetett, de a svéd hölgyet is elkísérte párja Budapestre, Anna Forsmark győzelmei után rendre szerelme nyakába ugrott, aki végigszurkolta mellette a versenyt. A legikonikusabb azonban egyértelműen a ciprusi származású, de időnként angol színekben játszó Wayne Halliwell és felesége, Denise: a hölgy nem versenyzik, de mindenhova férjével tart, a nyugdíjas pár, akiknek még Facebook-profilja is közös, hétről hétre járja a WDF versenyeket. Wayne ciprusi zászlós nyilakkal dob, mezén pedig a saját neve mellett felesége keresztneve is szerepel, míg Denise dartstábla-mintás cipővel, táskával és manikűrrel hirdeti a sportággal járó életformát.

A férfiak között Jagicza Gábor Major Nándorral, Kovács Patrik pedig a 20 éves holland Moreno Blom ellen jutott döntőbe. A jelenlegi legerősebb magyar játékosnak tartott Kovács az 5–4-re nyert negyeddöntőben végig zsörtölődött, hogy rosszul játszik, ezután viszont 5–1 arányban ejtette ki ellenfelét az elődöntőben. A rendkívül izgalmasra sikerült fináléban a két magyar dartsos fej-fej mellett haladt a hat nyert legig futó összecsapáson. A negyedik és ötödik menetet is Jagicza Gábor nyerte, így ő vezetett 3–2-re, innentől kezdve pedig Kovács Patriknak kellett kapaszkodni. A kilencedik leget is jól kezdte Jagicza, de Kovács is elkezdett magára találni, a 25 éves játékos 180-at dobott, amit a következő körben is megismételt, nem sok kellett a kilencnyilashoz sem. Végül 40-ről dupla 20-assal tudott kiszállni. Innentől úgy tűnt, flow állapotba került, és bár a következő játékban ellenfele is dobott egy 180-as kört, hamar eldöntötte a menetet, ezzel pedig 6–4-re győzött a fináléban.

A nap elején tökéletesen játszottam, de volt pár mérkőzésem, ami katasztrofálisan sikerült, főleg a vége felé voltak gyengébb meccseim, bár az elődöntő olyan könnyű volt, amilyenre nem számítottam – mondta el az eredményhirdetés után. – Nagyon kritikus szoktam lenni magammal, de összességében véve elégedett vagyok. Játszottam ma hat meccset, ebből négyszer kimagaslóan teljesítettem, ami az elmúlt heti betegeskedésem után kifejezetten pozitív, jól sült el a mai nap. Szeretnék idővel a legjobbak között, a PDC-s darts szintjén játszani, ehhez pedig első lépés, hogy a WDF-versenyeken megtanuljak nyerni. Ezeken a versenyeken találkozom azokkal, akik ellen a PDC-s selejtezőket kell megvívnom.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik