Darts: magyar házidöntőt rendeztek a Budapest Open első napján

M. I. P.M. I. P.
Vágólapra másolva!
2022.03.11. 23:57
Pénteken még csak egy könnyedebb hangvételű tornát rendeztek a dartsjátékosok számára a WDF Dreher Budapest Openen, hiszen a ranglistaversenyekre szombaton és vasárnap kerül sor. A Magyar Dartsszövetség versenyének első napján már csak ezért is fantasztikus légkör volt a Budapest Honvéd vívócsarnokában.

Az eleve laza dartsosok fesztiválhangulatát fokozta a március 11–13. között megrendezendő Budapest Openen, hogy a szervezők bárral és streetfood standdal is készültek, de természetesen izgalomból, feszültségből sem volt hiány. Az első napon párosok küzdöttek egymással, férfiak és nők ugyanabban a mezőnyben melegíthettek a komolyabb szombati és vasárnapi megmérettetésekre – voltak női, férfi és vegyes kettősök is.

Ősszel a brit John Scott nyerte a másik budapesti rendezésű ranglistaversenyt, ő az első kiemelt a tavaszi bronz minősítésű eseményen is. Pénteki partnere, Erik van Manen holland játékos volt, ők különböztek össze német ellenfeleikkel: szerintük az egyik nem dobta el elég gyorsan a nyilát. Így amikor kiszállt a páros, az átlagosnál nagyobb vehemenciával adott hangot nemtetszésének a brit, holland duó.

Más fennakadás is volt, mivel nem mindenki várta teljes készültségben a meccsét. Bár a bemondó többször is kereste a versenyzőket, az egyik kettős lemaradt a mérkőzésének eredeti időpontjáról, majd miután ellenfelüket automatikusan továbbléptették a következő fordulóba, reklamáltak, hogy le akarják játszani a találkozót. Végül hosszas egyeztetés után a Magyar Dartsszövetség munkatársai visszavonták a továbbjuttatást, így sor kerülhetett az összecsapásra. Közben az olaszok asztalánál a tetőfokára hágott a hangulat, hangos kiabálással biztatták egymást, többször is a nyolcfős társaságtól zengett a csarnok.

Az elődöntőbe végül három magyar és egy skót páros jutott be, a fináléban Balló Sándor és Katona Bence, valamint Major Nándor és Lakatos Gergely játszhatott a győzelemért. A ciprusi származású, de ezúttal éppen angol színekben induló Wayne Halliwell és felesége, Denise rendszeresen végignézik az összes versenyt, most is egyedüli külföldiként várták meg a magyar házidöntőt. Bár a hölgy nem versenyzik, ő is akkora rajongója a sportágnak, hogy dartsmintás manikűrrel és dartstáblás táskájával büszkén követi férjét a tornákra.

A döntőt a Major, Lakatos duó nyerte meg, a képzeletbeli dobogó második fokára a Dallos, Katona kettős állhatott. A két elődöntő vesztesei, a skót Shann McDonald és Tony Cox, illetve a magyar Balogh Béla és Ház Bálint Gergely egyaránt a harmadik helyezettnek járó serleggel és pénzdíjjal gazdagodtak.

Szombaton a „classic” versennyel folytatódik a Budapest Open programja, amelyen már nemenkénti bontásban mérkőznek a résztvevők értékes ranglistapontokért, és természetesen az áprilisra halasztott lakeside-i világbajnokság magyar versenyzője, Ihász Veronika is ott lesz a mezőnyben.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik