Asztalitenisz: az Ecseki, Madarász páros negyeddöntős Dohában

SZ. M.SZ. M.
Vágólapra másolva!
2022.03.28. 20:36
null
Az Ecseki Nándor, Madarász Dóra kettős szingapúri ellenfelét leiskolázva jutott be a legjobb nyolc közé (Fotó: WTT)
A katari fővárosban zajló star contender-versenyen az Ecseki Nándor, Madarász Dóra vegyes páros a nyolcaddöntőben nagyszerű játékkal három játszmában lépett túl szingapúri ellenfelén, a Póta, Madarász női páros viszont búcsúra kényszerült.

A WTT-sorozat dohai star contender-versenyén hétfőre már csak két egységünk maradt versenyben, a Póta Georgina, Madarász Dóra női és az Ecseki Nándor, Madarász Dóra vegyes páros. Póta és Madarász egyesben még vasárnap, a 32 közé jutásért lejátszott meccsen búcsúzott, ami után Bátorfi Zoltán női szövetségi kapitány azt mondta, „többször is elpártolt tőlük a szerencse, de mindketten nagyon jól küzdöttek”. Ebből kiindulva bizakodva várta az indiai Archana Girish Kamath, Manika Batra duó elleni nyolcaddöntőt: „Pótáék a tavaly őszi világbajnokságon szintén a nyolcaddöntőben találkoztak velük, akkor ők nyertek, nagyon kellemetlen a játékstílusuk, de remélem, most sikerül visszavágni”.

A mérkőzés ennek szellemében kezdődött: ha nem is fölényesen, de a mieink irányítottak, meg is nyerték az első játszmát, sőt a másodikat is jól kezdték, ám egy pillanat alatt megváltozott minden.

Az első másfél szettben minden rendben volt, ám akkor elkövettünk egy-két hibát, ami megnyugtatta az indiaiakat, a játékuk egyre kellemetlenebbé vált, mi pedig még többet hibáztunk” – foglalta össze a kapitány, hogy mi vezetett a 3:1-es vereséghez.

Póta számára ezzel véget is ért a verseny, Madarásznak viszont volt néhány órája, hogy túltegye magát a történteken, az Ecseki Nándorral alkotott vegyes párosa ugyanis a szingapúri Pang, Li duó ellen állt asztalhoz, ugyancsak a nyolcaddöntőben.

Célunk, hogy ez a páros minél több ranglistapontot gyűjtsön, ezért fontos lenne a győzelem, ami nem tűnik egyszerűnek” – fogalmazott Bátorfi utalva arra, hogy a 2024-es párizsi olimpiára menedzselt Ecseki, Madarász egységnek az olimpiai kvalifikációs időszakra – ami majd jövőre kezdődik – a világranglistán minél jobb pozícióba kellene kerülnie.

Nos, ha a kapitánynak minden kívánsága így teljesül, a közeljövőben nem lesznek gondjai: Ecseki és Madarász parádés teljesítményt nyújtott, s a túloldalon ezúttal hiába álltak ázsiai asztaliteniszezők, klassziskülönbség volt a két páros között, mégpedig a mieink javára. A negyeddöntő tehát már megvan, s mivel a négy közé jutásért a spanyol Alvaro Robles, Maria Xiao duó következik, merészebb álmok is szövődhetnek, ugyanis a következő feladat nem könnyű, de nem is megoldhatatlan.

WTT-SOROZAT, 3. KATEGÓRIA (STAR CONTENDER), DOHA
Nők. Páros. Nyolcaddöntő
Kamath, Batra (indiai)–Póta Georgina, Madarász Dóra 3:1 (–10, 7, 7, 5)
Vegyes páros. Nyolcaddöntő
Ecseki Nándor, Madarász Dóra–Pang, Li (szingapúri) 3:0 (3, 6, 5)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik