Darts: Elment az esze, vagy mi? – Sherrockról vitáznak

I. SZ.I. SZ.
Vágólapra másolva!
2021.11.20. 11:54
null
Fallon Sherrock jó teljesítménye megosztja a darts szereplőit (Fotó: AFP, archív)
Fallon Sherrock a legjobb nyolc közé jutott az év egyik legrangosabb PDC dartsversenyén, a Grand Slam of Dartson, és a sportágon belül máris vita támadt arról, hogy érdemel-e különleges kiváltságokat a hölgy, akinek jelenleg nincs Pro Tour-kártyája.

Sherrock a 2020-as világbajnokságon első nőként nyert mérkőzést, s egy csapásra sokak kedvencévé vált. A wolverhamptoni Grand Slam of Dartson egy 170-es kiszálló teljesítése jelentett továbbjutást számára a csoportkörből, a nyolcaddöntőben pedig a két évvel ezelőtti vb-hez hasonlóan Mensur Suljovicot múlta felül.

A PDC Twitter-bejegyzései közül messze a legnézettebb volt Sherrock 170-es kiszállójának videofelvétele, ami Wayne Mardle szerint feljogosíthatja a PDC vezetőit, hogy a sportág népszerűsítése érdekében különleges kiváltságokat adjon az angol hölgynek.

„Tudom, hogy az éljátékosok számára nem lesz népszerű a véleményem, de a darts érdekei megkövetelik, hogy Fallon Sherrock a 2022-es Premier League-mezőny tagja legyen. Jelen állás szerint ő a darts legpiacképesebb egyénisége. PDC, te döntesz” – írta a Twitteren Mardle.

A világelső Gerwyn Price az elsők között reagált Mardlemondataira.

„Minden elismerésem Falloné, fantasztikusan játszik ezen a tornán. Kétségtelen, hogy jót tesz a dartsnak, jó a közönségnek is, de amit Mardle mond… Adjanak neki ingyen pro tour kártyát, szerepeljen a Premier League-ben? Elment az esze, vagy mi? Eddig azt hittem, jó kommentátor, de néha sok sületlenséget beszél” – mondta Price, aki pénteki győzelmével már elődöntős a GS-en.

Sherrock szombat este Peter Wright ellen játszik a négy közé jutásért.

A Premier League-be a világranglista első négy helyezettje mellett hat olyan versenyző szerepel, akit az eredményei alapján a PDC, valamint a PL-t közvetítő Sky Sports szabadkártyásként beválogat a mezőnybe. Tavaly három újonc szerepelt a sorozatban, közülük kettő, Jonny Clayton és José de Sousa játszotta a döntőt, és ők ketten dobtak kilencnyilast is a tornán.

A PL-ben azonban ritkán látni Top 20-on kívüli játékost, Sherrocknak pedig Pro Tour-kártyája sincs, amivel felkerülhetne a világranglistára. A pontszerző versenyeken való indulást két évre garantáló kártyákért az év eleji kvalifikációs versenyen kell megküzdeniük a versenyzőknek.

GRAND SLAM OF DARTS, WOLVERHAMPTON
A SZOMBATI PROGRAM
20.00:
negyeddöntő (Tv: Sport1)
Michael van Gerwen (holland)–Michael Smith (angol)
Peter Wright (skót)–Fallon Sherrock (angol)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik