Asztalitenisz: Madarász holtversenyben a budapesti WTT-verseny legjobbja lett

SZ. M.SZ. M.
Vágólapra másolva!
2021.08.20. 17:12
null
Madarász Dóra a női páros első és a vegyes páros második helyével zárta a budapesti versenyt (Fotó: Dömötör Csaba)
A férfi és a női egyes döntőjével véget ért a budapesti WTT-verseny, az öt szám aranyérmein öt ország osztozott, a svédek, a németek, a monacóiak és az indiaiak mellett a Madarász Dóra, Pergel Szandra páros révén egy első hely nekünk is jutott.

A nőknél a monacói-kínai Yang Xiaoxin, a férfiaknál pedig a svéd Truis Moregard sikerével zárult a WTT-sorozat budapesti állomása, ezzel mind az öt versenyszám első helye elkelt. Bár az oroszoknak, a németeknek és a mieinknek is volt esélye arra, hogy egynél több aranyérmet szerezzen, az első helyek végül öt felé oszlottak: férfi egyesben Svédország, női egyesben Monaco, férfi párosban Németország, női párosban Magyarország, vegyes párosban pedig India lett a befutó. Ami a magyar szereplést illeti, egyesben Póta Georgina negyeddöntős volt, az Ecseki Nándor, Szudi Ádám páros a harmadik, az Ecseki Nándor, Madarász Dóra kettős a második, a Madarász Dóra, Pergel Szandra egység pedig az első helyen zárt, azaz a két döntőben is asztalhoz álló Madarász volt a mieink legeredményesebb játékosa.

A verseny előtt a két aranyérmet írtam volna alá, de azért így sem vagyok csalódott – mondta a világranglistán 65. helyen álló 27 éves Madarász. – A női páros döntőjében nagyobb csatára számítottam, de én így is élveztem a mérkőzést, hogy simán nyertünk. Vegyes párosban a harmadik szett hajrájában az ellenfél időt kért és utána változtatott a taktikáján, ez végül döntőnek bizonyult.”

A magyar klasszis egyébként amellett, hogy a mieink legjobbjaként zárt, az egy első és egy második helyével az egész verseny legeredményesebb játékosa lett holtversenyben a férfi párosban győztes, férfi egyesben pedig második német Kilian Orttal.

WTT-SOROZAT, 4. KATEGÓRIA (CONTENDER), BOK-CSARNOK
Férfiak. Egyes. Döntő: Moregard (svéd)–Ort (német)–Moregard (svéd) 4:2 (–3, 9, 10, –9, 7, –9, 9)
Nők. Egyes. Döntő: Yang Xiaoxin (monacói)–Abramjam (orosz) 4:0 (9, 10, 6, 1)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik