Vegyes páros curling-vb: vereséggel zártak a magyarok

MTI/ CS. M.MTI/ CS. M.
Vágólapra másolva!
2021.05.21. 22:32
Palancsa Dorottya és Kiss Zsolt kettőse 7–4-re kikapott a házigazda skótoktól pénteken az Aberdeenben zajló olimpiai kvalifikációs vegyes páros curling-világbajnokságon.

Az már korábban eldőlt, hogy a 3/6-os mérleggel záró magyarok a mostani viadalról nem szereznek kvótát a jövő évi, pekingi téli ötkarikás játékokra. Ehhez a csoportban az első négy között kellett volna zárni, Palancsáék nyolcadikként végeztek.

A viadalon a küzdelmek két tízcsapatos csoportban zajlanak, az elsők rögtön az elődöntőbe jutnak, a második és harmadik helyezettek keresztbe játszanak egymással a négy közé jutásért, míg a negyedik párosok az utolsó kvótáért küzdenek meg egymással, amennyiben szükséges. A nyolcadik hely csak akkor elég a kvalifikációhoz, ha a pekingi téli játékok házigazdája, azaz a biztos induló Kína is a legjobb nyolc között zár.

A magyaroknak még egy lehetősége lesz a kvótaszerzésre, a decemberi pótkvalifikációs viadalon ugyanis további két indulási jogért zajlik majd a küzdelem. Az, hogy ott ki indulhat, csak később dől el, ősszel ugyanis Kissék a 2009-ben vb-ezüstérmes Szekeres Ildikó, Nagy György duó ellen négy győzelemig tartó párharcot vívnak majd a szereplésért.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik