Vitorlázás: Bestaven növelte előnyét a Vendée Globe-on

K. T. I.K. T. I.
Vágólapra másolva!
2021.01.05. 10:00
null
Yannick Bestaven növelte előnyét a versenyben (Fotó: AFP)
Továbbra is Yannick Bestaven halad az élen a Vendée Globe szóló földkerülő vitorlásversenyen, aki a Horn-fok megkerülése után növelte előnyét – számolt be a Magyar Távirati Iroda.

Az MTI azt írja, a Maitre CoQ IV nevű hajót navigáló francia vitorlázó 235 tengeri mérfölddel előzi meg honfitársát, az Apiviát kormányzó, korábbi éllovas Charlie Dalint.

A harmadik helyen a szintén francia Thomas Ruyant (LinkedOut) található, neki már 351 mérföld a hátránya az éllovastól. Bestaven a táv 75 százalékát teljesítette.

A mezőnyből az első tíz kerülte már meg a Horn-fokot. A 33 indulóból eddig hatan adták fel a versenyt.

A földkerülő viadalok közül a Vendée Globe a legnehezebb: az indulóknak 18 méteres, egytestű hajójukkal egyedül, kikötés és külső segítség nélkül kell megkerülniük a földet. A leggyorsabbakat január közepére várják Franciaországba – tette hozzá a távirati iroda.

A versenycsúcsot a francia Armel Le Cléac’h tartja, aki a legutóbbi földkerülést 74 nap 3 óra 35 perc 46 másodperc alatt teljesítette.

Az MTI felidézte, a Fa Nándor az 1992–93-as Vendée Globe-on legjobb nem franciaként az ötödik, 2016–17-ben pedig a nyolcadik helyen végzett, majd ezt követően visszavonult a versenyzéstől.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik