Sportlövészet: Péni Istvánnak jót tett a szerbiai edzőtábor

MTI/B. D. K.MTI/B. D. K.
Vágólapra másolva!
2020.11.24. 17:08
null
Péni István jó formában van (Fotó: Tumbász Hédi, augusztus)
A hathetes szerbiai edzőtábornak is köszönhető Péni István szerint, hogy kiemelkedően teljesített a vasárnap zárult Hungarian Open légfegyveres viadalon.

Az UTE idei Európa-bajnoka hétvégén előbb a világcsúccsal megegyező 633.5 körös eredménnyel, vasárnap pedig egy körrel annál is jobb produkcióval zárta Péni István a légpuska alapversenyét. Az M4 Sport Sporthíradójában arról beszélt, hogy a délszláv államban nagyszerű körülmények között, a szerb válogatott tagjaival közösen dolgozott másfél hónapon keresztül, és úgy érzi, az ott végzett munka nem csupán most kamatozott, hanem sokat érhet a februárra tervezett 10 méteres Európa-bajnokságon is.

„Minden héten kettő értékeltet és egy döntőt lőttünk közösen, ami nagyon jó volt” – mondta a 22 éves puskás, és hozzátette, hogy nem csupán légfegyverrel tréningeztek, hanem 50 méteren is tudtak edzeni a minden igényt kielégítő kragujevaci fedett lőtéren.

Péni – akinek szerb barátnője, Sanja Vukasinovics hozzá hasonlóan már szerzett kvótát a tokiói olimpiára – azt is megemlítette, hogy a Fehér úti Nemzeti Lőtéren rendezett versenyen az új felszerelését is tesztelhette élesben, és tapasztalata szerint megérte váltani.

A magyarországi viadal hosszú idő után az első nemzetközi verseny volt, és bár a koronavírus-járvány miatt a legtöbb külföldi lemondta a részvételt, a férfiaknál és nőknél is volt egy-egy amerikai puskás, akik a világ élvonalához tartoznak, női pisztolyban pedig a világbajnok szerb Zorana Arunovics emelte az esemény színvonalát.

Péni a közeljövővel kapcsolatban elmondta, hogy ezen a héten Lengyelországban versenyzett volna, ám az a viadal elmarad, jövő héten viszont mindenképpen indulni szeretne a zágrábi légfegyveres versenyen, majd azt követően Európa-bajnoki válogatót rendeznek Magyarországon és a lengyel válogatott érkezik Budapestre.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik