Darts: Takács Gábor és Laczi Viktória ismételt

M. A.M. A.
Vágólapra másolva!
2020.08.04. 20:19
Méltó helyen, az Érd Arénában indult újra a hazai dartsélet a járványveszély miatti hosszas leállás után. A tágas helyszín adta lehetőségekkel élve három játéknap alatt öt versenyen mérhették össze tudásukat a nyilak szerelmesei a Dreher támogatásával.

A „Szezon újraindul" program keretében került sor a Dreher steel egyéni nemzeti bajnokság második fordulójára, illetve a steel csapat Magyar Kupa küzdelmeire. A „Darts mindenkié" program keretében pedig az első alkalommal kiírt Érd Open elnevezésű viadalon versenyengedélyesek, szabadidőkártyások és lelkes amatőrök versenyezhettek, majd első alkalommal került lebonyolításra a mozgáskorlátozottak országos bajnoksága valamint a szabadidőkártyások országos bajnoksága.

Takács Gábor (balra) és Székely Pál ökölpacsija a döntő előtt (Fotó: Bóna Márk)
Takács Gábor (balra) és Székely Pál ökölpacsija a döntő előtt (Fotó: Bóna Márk)

Azért az nem lehet véletlen, hogy bár eltelt majdnem hat hónap, ugyanúgy Takács Gábor és Székely Pál jutott be az idei második steel egyéni bajnoki forduló során a férfiak döntőjébe, mint az első állomáson még a fővárosban. Akkor 256, ezúttal 207 induló közül a végére megint csak ők ketten maradtak. Az előző hat kiírás bajnoka: Takács 2014-ben és 2019-ben, Székely 2015-ben, 2016-ban, 2017-ben és 2018-ban nyerte el a sportágban itthon legnagyobb presztízzsel bíró trófeát. Tehát a trónkövetelők ezúttal sem jártak sikerrel, igaz, az elődöntőben Jagicza Gábor meg sem próbálkozhatotta bravúrral klubtársa ellen, ugyanis hivatásos állományi feladatai hirtelen elszólították a tűzoltót.

Takács így játék nélkül hangolódhatott a döntő szettbe torkolló fináléra, amelyben összesen 23 leget játszottak a felek, több mint egy órán és tíz percen keresztül nyüstölveegymást. A nagy adok-kapokat a címvédő bírta jobban, aki az első forduló után megint legyőzte Székelyt, igaz, akkor 3:1-re nyert, míg most 3:2-re.

A színvonalat tekintve nyilván van még feljebb, de a küzdelemre és az izgalmakra nem lehetett panasz az Érd Arénában, ahol három napon át repkedtek a nyilak a honi dartsélet újraindítását szolgáló és öt versenyből álló rangos rendezvényen, amelyre összesen csaknem 700 nevezés érkezett.

A férfi egyéni győztes tehát ugyanaz lett, aki az első fordulóban, és ugyanez igaz a hölgyek viadalára is, ahol a párosban ifjúsági világbajnoki bronzérmes Laczi Viktória ismételt úgy, hogy a döntőben ezúttal páros ifjúsági világbajnoki bronzérmes társát győzte le.

A nőknél újra Laczi Viktória nyilai szálltak a legpontosabban (Fotó: Bóna Márk)
A nőknél újra Laczi Viktória nyilai szálltak a legpontosabban (Fotó: Bóna Márk)

A teljesség kedvéért: az első napon az Érd Opent Major Nándor, a második napon a paradartsbajnokságotMiklós József, a szabadidőkártyások versengését Horváth Bence, a záró napon pedig a steel csapat Magyar Kupát a Sport DC kvintettje nyerte meg Balló Sándor, Katona Bence, Kovács Patrik, Strbik Péter, Szegecs Attila összeállításban.

DREHER STEEL EGYÉNI NEMZETI BAJNOKSÁG, 2. FORDULÓ, ÉRD
FÉRFIAK
Negyeddöntő
Takács Gábor (Prince of Darts DSE, 1. kiemelt, 73.42)–Rucska József (Győri DCSE, 71.25) 2:1
Székely Pál (Arany Bikák DSE, 2., 84.34)–Helfrich Patrik (Smile DC, 67.46) 2:0
Bezzeg Nándor (Prince of Darts DSE)–Perle Gyula (Sport-Hotel DK) 2:0
Jagicza Gábor (Prince of Darts DSE)–Bucsku Ferenc (Prince of Darts DSE) 2:0
Elődöntő
Takács G.–Jagicza játék nélkül
Székely (78.87)–Bezzeg (76.04) 2:1
Döntő
Takács G. (82.84)–Székely (82.42) 3:2 (0–3, 3–2, 3–2, 1–3, 4–2)
A pontverseny állása
1. Takács G. 160 pont, 2. Székely 128, 3. Jehirszki György (Tököli DCSE) 76, 4. Bezzeg 68, 5. Takács Szilveszter (Revans DSE) 60, 6. Jagicza, Helfrich P., Katona Bence (Sport DC) és Sipos Patrik (Mátraterenyei DBE) 52-52

NŐK
Negyeddöntő

Laczi Viktória (Sport DC, 1.)–Bozó Zsóka (Malom DSE) 6–4
Cserpes Ágnes (Újpalotai KDCE)–Erdei Nóra (Prince of Darts DSE, 2.) 6–3
Németh Éva (BEAC)–Horváth Valéria (Pécsi DC) 6–4
Kovács Tamara (Szolnoki Baglyok DC)–Csombok Krisztina (Smile DC) 6–2
Elődöntő
Laczi–Németh É. 6–4
Kovács T.–Cserpes 6–2.
Döntő
Laczi (60.59)–Kovács T. (57.87) 7–2
A pontverseny állása
1. Laczi 80, 2. Erdei 50, 3. Kovács T., Cserpes és Csombok 44-44, 6. Németh É. 38, 7. Harsányi Enikő (Pestszentimrei SK) 30, 8. Fekete Nóra (DÖ-MIK DC) és Horváth V. 26-26

(A férfiaknál a legjobb nyolc között már szettekre, míg a nőknél legekre játszottak.)

Az Érd Aréna dartsos forgataga (Fotó: Bóna Márk)
Az Érd Aréna dartsos forgataga (Fotó: Bóna Márk)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik