Cselgáncs Eb: Csernoviczki Éva elődöntőbe jutott Tel-Avivban

Vágólapra másolva!
2018.04.26. 14:50
Csernoviczki Éva elődöntőbe jutott, míg Karakas Hedvig, Szabó Csaba és Pupp Réka a vigaszágra került a tel-avivi cselgáncs Európa-bajnokság csütörtöki nyitónapján.

A 48 kilogrammban olimpiai bronzérmes Csernoviczki Éva második mérkőzésén a török Dilara Lokmanhekimmel találkozott, aki nem bizonyult egyenrangú ellenfélnek. Kétszer is intette a bíró, majd másfél perc elteltével a tatabányaiak kétszeres Európa-bajnoka ippongyőzelemmel jutott a négy közé.Csernoviczki Éva második mérkőzésén a török Dilara Lokmanhekimmel találkozott, aki nem bizonyult egyenrangú ellenfélnek. Kétszer is intette a bíró, majd másfél perc elteltével a tatabányaiak kétszeres Európa-bajnoka ippongyőzelemmel jutott a négy közé.

Ott a 11 Grand Slam/Grand Prix-éremnél tartó szerb Milica Nikolics vár rá, akivel 1:1-re áll a mérlegük.

A világbajnoki harmadik Karakas Hedvig 57 kilóban a harmadik összecsapásán Anasztaszija Konykinával akaszkodott össze. A negyeddöntő alig másfél percig tartott, amikor az eddig jobbára Grand Prix-ken vitézkedő orosz egy belső combdobásra ippont kapott, és nyert. A Honvéd dzsúdósa ezzel a bronzéremig tartó vigaszágra került.

A kecskeméti Szabó Csaba a 60 kiló egyik sztárjával, a világbajnoki harmadik, Európa-bajnok Amiran Papinasvilivel találkozott. A grúziai (georgiai) dzsúdós egy dobásra vazaarit kapott, majd előnyét rutinosan végigvitte, ezzel elődöntőbe jutott. A magyar versenyző a vigaszágon folytatja szereplését.

A paksi Pupp Réka az 52 kilósoknál második meccsén a koszovói Distria Krasniqivel mérkőzött, akitől kikapott korábbi egy meccsükön. Az idén három Grand Prix-n is érmes ellenfél egy csípődobásra kapott vazaarival került előnybe, aztán a világ- és Európa-bajnok Braun Ákos tanítványa megkapta harmadik intését is, így leléptették. Pupp ugyancsak a vigaszágra került.

Súlycsoporttársa, Szabó Katinka ipponnal alulmaradt a spanyol Ana Perez Box-szal szemben, így számára véget ért az Eb.

Nem járt több szerencsével a 66 kilós Gorjanácz Zsolt sem, aki ipponnal legyőzte az orosz Jakub Samilovot, ám ezután kikapott az olasz Matteo Medvestől, ráadásul rosszul ért földet, és sérült térddel bicegett le a tatamiról.

Az Európa-bajnokság idén annyiban rendhagyó, hogy csak három napig tart, mivel a csapatversenyt külön rendezik meg július 18-án Jekatyerinburgban.

A kontinenstorna a tel-avivi Convention Center 8000 férőhelyes 2-es csarnokában zajlik, ahol 44 ország több mint 400 dzsúdósa verseng. Izraelben ez az első cselgáncs Eb.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik