Gyász: 10 tornász és 2 edző életét oltotta ki a buszbaleset

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.12.07. 09:11
null
Az ütközés borzalmas pusztítást végzett (Fotó: YugraPRO)
Gyászol a nemzetközi tornavilág: az oroszországi Hanti-Manszijszk közelében balesetet szenvedett egy versenyről hazafelé tartó, sportakrobatákat szállító busz. A balesetben 10 tornász és 2 edző veszítette életét.

A JugraPRO hírügynökség beszámolója szerint a 7 és 16 év közötti sportakrobatákat szállító busz Hanti-Manszijszktól 30 kilométerre szenvedett balesetet, egy kamion szállítmánya csapódott a járműnek, és megpördítette azt. Az irányíthatatlanná váló buszba ezt követően belerohant a havas úton egy másik kamion. A 12 halálos áldozatot követelő balesetnek sérültjei is vannak: 23 utast szállítottak kórházba, a TASZSZ hírügynökség jelentése szerint 18 gyermek állapota súlyos, kettőé kritikus. Hat felnőtt állapota szintén válságos.

A baleset körülményeit vizsgálják, a buszvezetőt és a fuvarozó vállalat képviselőjét őrizetbe vették. Az utóbbi cég vezetője ellen több ember halálát okozó gondatlan veszélyeztetés miatt emelnek vádat.

A Nemzetközi Tornaszövetség (FIG) olasz elnöke, Bruno Grandi „sokkolónak és végtelenül szomorúnak” nevezte az esetet részvétnyilvánító üzenetében.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik