Birkózó-vb: Lőrincz és Bácsi a legjobb 16 között, Kiss kikapott

Vágólapra másolva!
2015.09.07. 22:07
Már két-két győzelemnél jár Lőrincz Tamás és Bácsi Péter a Las Vegas-i olimpiai kvalifikációs világbajnokság nyitó napján, Kiss Balázs viszont kikapott török riválisától.

Lőrincz második mérkőzésén iskolabirkózással győzte le a svéd színekben induló, de örmény származású Frunze Harutyunyant: előbb egy remekbe szabott válldobást mutatott be rajta, majd két vállra is fektette ellenfelét, így már a nyolcaddöntőben van – itt egy valóban örmény színekben induló birkózóval, Migran Arutyunyannal találkozik.

Bácsi Péternek végigment ugyan a meccse, de ő is sima, 5:0-s győzelmet aratott a fehérorosz Valerij Palenszki fölött. Világ- és Európa-bajnokunknak a legjobb tizenhat között már keményebb dió következik: az olimpiai bajnok, vb-ezüstérmes orosz Roman Vlaszov lesz az ellenfele.

Kiss Balázs erőnyerőként a legjobb 32 között kezdett, ám rossz hír, hogy vereséget szenvedett attól a török Cenk Ildemtől, akit legutóbbi három találkozásuk alkalmával mindannyiszor megvert. 2009 világbajnoka nagyobb 4:4-es végeredménnyel, nagyobb értékű akcióval kapott ki a töröktől, így jelenleg a vigaszágban bizakodhat.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik