Birkózó-vb: Bácsi kolumbiaival, Kiss B. régi „barátjával” kezd

Vágólapra másolva!
2015.09.07. 08:23
Magyar szempontból kiemelt fontosságú lesz a Las Vegas-i birkózó-világbajnokság hétfői nyitó napja, hiszen három kötöttfogású klasszisunk is szőnyegre lép. Struhács György szövetségi kapitány a magyar idő szerint hétfő hajnali sorsolást követően azt nyilatkozta: nem lesz könnyű dolga olimpiai kvótára ácsingózó tanítványainak...

Lőrincz Tamás személyében olimpiai ezüstérmes, Bácsi Péter és Kiss Balázs személyében pedig két világbajnok lép szőnyegre a Las Vegas-i olimpiai kvalifikációs vb első napján. A sorsolás után elvált: a 66 kg-os Lőrincz a litván Edgaras Venckaitisszel, a 75 kg-ban induló Bácsi a kolumbiai Carlos Munozzal, a 98 kg-osok között Kiss Balázs pedig a török Cenk Ildemmel kezd, akit a legutóbbi három randevújuk alkalmával – így a 2013-as, budapesti világbajnokság bronzmérkőzésén is – kivétel nélkül legyőzött.

Az elmondható ugyanakkor, hogy egyik magyar sem a könnyebbik ágra került – Struhács György kötöttfogású szakágvezető így fogalmazott: „Sajnos azt láthatjuk, hogy nem könnyű a sorsolás; a hatvanhat, a hetvenöt és a kilencvennyolc kilós súlycsoportban is nagyon nehéz ellenfelek vannak az ágon. Remélem, a jó forma átsegíti mindhármukat a nehézségeken, mert lekopogom ugyan, de úgy látom, jó formában vannak, jól mozogtak valamennyien."

A szeptember 7–12. között megrendezendő világbajnokságon súlycsoportonként a legjobb hat induló automatikusan riói kvótát szerez, így a hétfői napon – szerencsés esetben – akár már rögtön három kvótája is lehet a magyar csapatnak.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik