Darts: a címvédő a vb-győztes „segítségével” menekült meg

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.04.02. 23:41
null
Barneveld ikszelt Andersonnal, megúszta (Fotó: Reuters)
A darts Premier League kilencedik állomásán Manchesterben a holland Michael van Gerwen magabiztosan legyőzte az angol James Wade-et, ezzel veretlenül megnyerte az alapszakaszt, míg a 16-szoros világbajnok Phil Taylor nagyon gyenge játékot nyújtva, sorozatban öt leget elveszítve 7–4-re kikapott Dave Chisnalltől, Raymond van Barneveld pedig Gary Andersonnal ikszelt.

Sorozatban a negyedik győzelmét aratta Michael van Gerwen, aki végig vezetve, magabiztosan verte meg James Wade-et. A holland a meccs elején 3–0-ra elhúzott, ám az angol játékos egy 132-es kiszállónak is köszönhetően visszajött a brékhátrányból, és 4–3-ra szépített. A 2014-es világbajnok azonban a folytatásban ismét elvette az angol kezdését, utána pedig már nem engedte ki kezéből a győzelmet. Az alapszakaszt veretlenül az élen záró Van Gerwen három 180-ast dobott, míg a tizenegy kiszállójából hetet értékesített, ami 63.6 százalékos mutatónak felel meg.

A tabellán elfoglalt helyezések alapján Phil Taylor és Dave Chisnall vívta a játéknap rangadóját – de nem a legfontosabb találkozóját –, ám meglehetősen alacsony színvonalú mérkőzést játszottak a felek. Bár nem játszott jól, a tizenhatszoros világbajnok 4–2-es előnyre tett szert, ezt követően azonban Chisnall játéka feljavult, és sorozatban öt leget megnyerve 7–4-es győzelmet aratott. Az összecsapásról sokat elárul, hogy az első 180-asra a hetedik játékig kellett várni, a legutóbbi négy meccséből már a harmadikat elveszítő Taylor pedig csak 21 százalékban (19/4) dobta be a kiszállóit.

Az egyaránt újonc Stephen Bunting és Kim Huybrechts nem bírt egymással, a pontosztozkodás a belga játékos kiesését jelentette. Huybrechts remekül kezdett – három nullára és négy egyre is vezetett –, ám Bunting magához tért, és döntetlenre mentette a meccset. Az utolsó legben a Premier League sereghajtójának esélye volt lezárni a meccset – és életben tartani továbbjutási reményeit –, de nem tudott kiszállni dupla 14-ről, amit az angol játékos megbosszult.

A kétszeres világbajnok Adrian Lewis izgalmas találkozón 7–4-re legyőzte Peter Wrighot, ezzel biztossá tette a bennmaradását. A találkozón az egyetlen brék az angol nevéhez fűződött, aki 4–3-nál vette el a skót kezdését, az előnyét pedig végigvitte – még úgy is, hogy hat háromnál Wright 170-es kiszállóval maradt meccsben.

A végére a legjobbat! Izgalmasabb estéket is hozott már a Premier League, de a Gary Anderson–Raymond van Barneveld összecsapás vélhetően mindenkit kárpótolt a korábbi álmos „dobálózásért”.

Nem hiába, nagy volt a tét. A képlet egyszer volt a címvédő számára: ha veszít, nem marad esélye a középszakaszba kerülésre. Ennek fényében akár egyszerű is lehetett volna a meccs, Gary Anderson azonban nem adta könnyen a bőrét, és a száznyolcvanakat sorra dobva megizzasztotta holland ellenfelét.

Barneveld keze azonban nem remegett meg, végig százas átlag felett teljesített, 122-ről is könnyedén kiszállt, és végül ikszelt skót riválisával, így ő továbbjutott, Wright pedig búcsúzott.

A nyolc versenyben maradt játékos továbbviszi magával az eddig elért eredményeket, és a következő hét fordulóban ismét mindenki játszik mindenkivel.

A találkozókat hat játéknap bonyolítják le, vagyis minden héten lesz olyan játékos, aki két mérkőzést vív.

A középszakasz végeztével az első négy helyezett bejut a londoni final fourba, ahol a tabella első helyezettje a negyedikkel, míg a második a harmadikkal találkozik az elődöntőben. A döntőben értelemszerűen a két párharc győztesei lesznek érdekeltek.

DARTS PREMIER LEAGUE
ALAPSZAKASZ, 9. (UTOLSÓ) FORDULÓ, MANCHESTER
Michael van Gerwen (holland)–James Wade (angol) 7–4
Phil Taylor (angol)–Dave Chisnall (angol) 4–7
Stephen Bunting (angol)–Kim Huybrechts (belga) 6–6
Adrian Lewis (angol)–Peter Wright (skót) 7–4
Gary Anderson (skót)–Raymond van Barneveld (holland) 6–6

AZ ÁLLÁS
1. Van Gerwen
97
2

16
2. Chisnall961213
3. Anderson
961213
4. Wade
93339
5. Taylor
94149
6. Bunting
92347
7. Lewis92347
8. Van Barneveld
92256
9. Wright91446
10. Huybrechts
91264
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik