Vitorlázás: a címvédő újabb „meccslabdákat” hárított

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2013.09.24. 09:47
Sorozatban ötödik győzelmével feljött 8–6-ra a címvédő Team Oracle USA a Team New Zealand ellen a vitorlázó Amerika Kupán. A végső győzelemhez kilenc siker szükséges.

A világ legrégebbi versenysorozatában a kihívó új-zélandiak már 8–1-re vezettek, ráadásul segítette őket az is, hogy a rivális kétpontos hátrányból kezdte az összecsapást, mivel az Amerika Kupa felvezető viadala során meg nem engedett technikai módosításokat végzett. A „kiwiknek” azonban továbbra is már csak egy győzelemre van szükségük, hogy 1995 és 2000 után harmadszor is elhódítsák a trófeát.

Folytatás magyar idő szerint keddről szerdára virradó éjjel, amennyiben az időjárás is engedi.

Az már biztos, hogy az Amerika Kupa 162 éves történetének ez a leghosszabb párharca, már 17 napja tart. Az eddigi rekord 16 nap volt 2003-ban, azt is az új-zélandiak vívták a svájci Alinghi ellen, s végül vesztettek.

Az új-zélandiak korábban magabiztosan nyerték meg a selejtezőnek számító Louis Vuitton Kupát, amelyen mindössze három csapat mérte össze tudását, rajtuk kívül az olasz Luna Rossa és a svéd Artemis. Utóbbi májusban edzésbalesetet szenvedett a 72 lábas katamaránnal, s életét vesztette az olimpiai bajnok brit Andrew Simpson.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik