Világjátékok: varázslatos megnyitót ígérnek a kolumbiaiak

2013.05.15. 12:39
Varázslatos megnyitót ígérnek a kolumbiai szervezők. Caliban huszonegy salsa iskola több mint 400 tanulója közül választották ki azt a szerencsés 215 táncost, akik felléphetnek a megnyitón. Ők május 4-e óta közös próbákon gyakorolnak. A dél-amerikai ország harmadik legnagyobb városában nagy a bizonyítási vágy, a helyiek egyenesen Kolumbia legfontosabb sporteseményeként emlegetik a Világjátékokat.

A július 25-én Caliban kezdődő seregszemlén azon sportágak kiválóságai vesznek részt, amelyek nem szerepelnek az olimpia programján. A kolumbiai világverseny lesz a harmadik Világjátékok, amelyen Magyarország egységes csapatot indít. Először Duisburgban (2005), majd Kaosziungban (2009) szerepelt magyar csapat a Világjátékokon. Mindkét helyszínen volt magyar aranyérem: Németországban Asztalos István (ejtőernyő), Tajvanon pedig S. Kovács Ádám állhatott a dobogó tetejére, aki a hétvégén befejeződött budapesti karate Európa-bajnokságon egy bronzéremmel vonult vissza a nemzetközi versenyektől.

A Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) nyilvántartása szerint eddig 50 magyar sportoló szerzett kvótát a nyári játékokra.

Azok a sportágak, amelyekben szurkolhatunk a magyaroknak: női strandkézilabda, aerobik, siklóernyő, tájfutás, szumó, íjászat, erőemelés, ritmikus gimnasztika, táncsport, maratoni kajak-kenu és búvárúszás.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik