Kick-box: odacsaptak a magyarok az athéni világkupán

Vágólapra másolva!
2013.02.04. 11:47
Taroltak a magyar kick-boxosok Görögországban. Az athéni világkupán a Halker-Király Team versenyzői a férfi Grand Champion (ebben a mezőnyben nincs súlycsoportkötöttség) kategóriában elvitték az összes érmet. Gömbös László végzett az élen, megelőzve Imre Tamást és Mórádi Zsoltot. A nőknél Kádas Andienn bronzérmes lett.

A 30 ország 1600 versenyzőjét felvonultató viadalon a csapatban is a magyar együttes győzött, miután a döntőben a Kádas Adrienn, Jároszkievicz Krisztián, Veres Richárd, Gömbös László, Mórádi Zsolt, Imre Tamás alkotta válogatott a bolgárokat verte 25–6-ra.

A kick-boxosoknak így jól indult az év, és ez erőt adhat a Küzdősportok Világjátékára való felkészülésben.

„A világversenyt októberben, Szentpéterváron rendezik meg, bízunk benne, hogy minél több magyar versenyzőt tudunk delegálni az oroszországi viadalra. Bármelyik akciófilm-forgatókönyvíró megirigyelhetné a sztorinkat: több sportágban (olimpiaiban és nem olimpiaiban) összejönnek a világ legtökéletesebb küzdősportosai, hogy hírnevet és dicsőséget szerezzenek sportáguknak és hazájuknak. Szerencsére szépen alakul a magyar csapat, az Athénban sikeresen küzdők közül többen már kvótát szereztek a szentpétervári nagy viadalra" – mondta dr. Leyrer Richárd, a Magyar Olimpiai Bizottság alelnöke.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik