A Dream Team visszatért!

V. J.V. J.
2012.10.10. 15:59
Címkék
Két hét választ el minket az NBA-szezon kezdetétől, de az igazán elszánt játékosok virtuálisan már most is beléphetnek a liga kapuján, és nyakig merülhetnek az NBA varázslatos világában.



A verseny jó. Az ellenfél ösztönöz, hogy jobb legyél, hogy mindig magasabbra tedd a mércét, hogy mindig túlszárnyald önmagadat. Az NBA 2K sorozat már egy ideje egyeduralkodónak számít a kosaras játékok piacán, de még mindig úgy fejlődik, mintha még a nyakában lihegnének a riválisok.

kerdoiv_azonosito=5|
nso_uj_nyeremenyjatek

Nyerj egy példányt az NBA 2K13-ból!

A nyereményjáték felhasználási feltételeit itt olvashatod.

Sorsolás: 2012-10-15

Az eredeti Dream Team melyik évben nyert olimpiát?

  • 2004
  • 1992
  • 1988

Hosszú szünet után melyik NBA legendát irányíthatjuk újra számítógépes játékban?

  • Larry Bird
  • Michael Jordan
  • Charles Barkley

Online maximum hányan játszhatunk egy meccsen az NBA 2k13-ban?

  • 6
  • 8
  • 10
Email címed:
Neved:
Irányítószám:
Helység:
Utca, házszám:
Telefonszám:
Ismerem és elfogadom a játék feltételeit!
Mehet
mceBlockPasteEnd

Az Egyesült Államokban múlt hét elején, hazánkban múlt pénteken debütált az NBA 2K sorozat legújabb, 13-as része. A fokozott várakozás szokás szerint az egekbe emelte az elvárásokat, amelyeknek a 2KSports-nak most is sikerült megfelelnie.

Élethűbb játékmenet

A 2K sorozatot a kifogástalan szimuláció emelte versenytársai fölé, és a játék lelkét adó élethűségen az alkotók csak tovább javítottak. A dobások, a mozgások, a figurák tökéletesedtek, a játékmenet gördülékenyebb lett, az egyes játékosokra jellemző egyedi mozgásokat pedig sikerült – ismét – tökéletesen átvinni a virtuális térbe.

Új funkciók

Aki esetleg csak most ismerkedne a sorozattal, annak természetesen megemlítjük, hogy a játék keretein belül az egész NBA bejárására lehetőség van, és még egy kicsit többre is. Játszatunk teljes szezont kedvenc csapatunkkal, vagy próbálkozhatunk egyből a rájátszásban. Beleülhetünk egy csapat menedzseri székébe, vagy akár egyes egyedül is lemehetünk az edzőterembe elsajátítani az összes létező cselezést, vagy dobásfajtát. Mindezeket természetesen online is megtehetjük barátaink, vagy akár idegenek ellen is. Az online érdekessége, hogy akár tízen is játszhatunk egyszerre, azaz megoldható például egy Heat – Thunder meccsen minden játékost hús-vér ember irányítson. Ha nincs lehetőségünk online játékra, akkor egy konzolon akár négyen is játszhatunk egyszerre.

A játékban végre helyet kapott az igazi All-Star hétvége, amelyben a három nap összes fontosabb programját végigjátszhatjuk, kezdve a hírességek találkozójától (erre még visszatérünk), a sztárok gálameccséig. Sokak kedvence, a zsákolóverseny is eredeti fényében tündököl, bár a zsákolások végrehajtásához szükségünk lesz némi Guitar Hero-s tapasztalatra.

A játékmódok között most is kiemelt szerepet kapott a My Career mód, amelyben egy általunk kreált játékos bőrébe bújva kell végigküzdenünk magunkat az NBA rögös útvesztőin, hogy végül legendává váljunk és nevünk bekerüljön a Hall of Fame-be. A játékmód igazi különlegessége, hogy játékosunk tulajdonságait a legapróbb részletekig beállíthatjuk, míg fejlődéséről saját kezünkkel gondoskodhatunk.

A My Career mód mellé, most csatlakozott a My Team mód is, amely az előzőeket emeli csapatszintre. A rászokás elkerülhetetlen!

Örülhetnek az XBOX tulajdonosok, ugyanis a játék kapott némi Kinect támogatást is, így figurákat, és cseréket mostantól szóban is kérhetünk.

Új irányítás

A sorozat eddigi szerelmeseinek minden bizonnyal komoly kihívást fog jelenteni az idei újítás. Azt már megszokhattuk a 2K Sports-tól, hogy évről évre próbál valami újat becsempészni az irányítási rendszerbe, de a mostani csavar az eddigieknél is jóval radikálisabb. A cselezés a megszokott bal stickről, a jobbra ment. Utóbbinak természetesen megmaradt a dobásban kapott szerepe, azonban mostantól ezt már csak egy modifier segítségével tudjuk aktiválni. Ez az első 10 meccsen mindenkinél sok félpályás rádobást fog eredményezni, de idővel könnyen meg lehet szokni.

A különböző fajta dobások egyszerűsödtek, a korábbakhoz képest sokkal könnyebb a különböző hopstep, és spin dobásokat kivitelezni.

Új szereplők

Idén nem kisebb név, mint a Brooklyn Nets (társ)tulajdonosa, Jay-Z csatlakozott a készítőkhöz. A híres rapper producerként közreműködött, így minden zene, és átvezető anyag az ő keze nyomát viseli. A sztároknál maradva akár Justin Bieber irányítását is átvehetjük, ő ugyanis a celebmeccsen lép pályára.

Bár a fentiek is érdekes pluszt adnak a játékhoz, az igazi durranást az 1992-es Dream Team szerepeltetése jelenti, amelyből még Charles Barkley sem maradt ki, pedig őt legutóbb még Sega Genesis-en láthattuk digitális formában. Természetesen a londoni olimpián aranyérmet szerzett válogatottat is irányíthatjuk, így pontot tehetünk az Jordan-Bryant vita végére is.

Az aktuális játékosok, és a fentiek mellett továbbra is dugig van tömve a játék az NBA történetének legendás csapataival, azaz újrajátszhatjuk például a 98-as Bulls-Jazz döntőt is.

Nyomás játszani!

A 2K sorozat igazi erőssége, hogy nem csak szimulálja a valódi kosárlabdát, de minden egyes játékmódhoz olyan mélységeket sorakoztat fel, hogy akár mindegyik önálló játékként is megállná a helyét. A sorozat 13-as része méltó az elődök nagy híréhez, mostantól a legtökéletesebb kosárlabdaszimulációt az NBA 2K13 jelenti.

AZ NBA 2K13 JÁTÉK BEMUTATÓJA

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik