Kiss győzött a kötöttfogású Magyar Nagydíjon

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2010.03.07. 15:14
null
<p>Kiss Balázs az egyetlen magyar </p><p>győztes a hétvégén (Fotó: Szabó Miklós – archív)</p>
A vil&aacute;gbajnok Kiss Bal&aacute;zs megnyerte a 96 kg-os s&uacute;lycsoport d&ouml;ntőj&eacute;t vas&aacute;rnap a szombathelyi k&ouml;t&ouml;ttfog&aacute;s&uacute; birk&oacute;z&oacute; Magyar Arany Nagyd&iacute;jon. Kiss az ukr&aacute;n Dmitrij Timcsenk&oacute;t verte meg, &eacute;s ő az egyetlen magyar győztes a torn&aacute;n. A fiatal Rizmajer Gy&ouml;rgy harmadik lett a kateg&oacute;ri&aacute;ban.

A vb-címvédő Kiss az ukrán Dmitrij Timcsenkóval vívta a nap, és egyben a 26 ország több mint 180 sportolóját felvonultató viadal utolsó döntőjét, amely hazai szempontból a lehető legjobban kezdődött. A sportág 25. magyar vb-elsője nyolc másodperc után gyönyörűen kapta el ellenfele jobb karját, és szép válldobással szerzett három pontot, ez az előny a menet végig kitartott.

A második két percben Kiss újra megmutatta, miért lett tavaly a világbajnokság legjobbja: fél perc után mintaszerűen került riválisa mögé, majd jól pörgetett, így 40 mp után 2-0 volt neki, és eldöntötte a meccset, amelyet könnyedén, "iskolabirkózással" nyert meg.

A kategóriában a délelőtt remeklő, mindössze 19 éves Rizmajer György a bronzmérkőzésen a horvát Sinisa Hogac ellen lépett szőnyegre, és ismét kiválóan birkózott. Az első menetet állásból indított szép akcióval nyerte meg 3–1-re, majd a másodikban hiába került egy perc után 1–0-ás hátrányba, egy kivitelért kapott egy pontot, majd a horvát óvás elutasítása miatt még egyet, aztán a rivális térdelőhelyzetét is gyönyörűen használta ki, a kapkodó Hogacot tusveszélyes helyzetbe dobta, így végül 6–1-re hozta a szakaszt, és lett harmadik.

"Azt kaptam, amit vártam a versenytől, két érmet mindenképpen szerettünk volna, három lett, ráadásul Balázs aranyat nyert – nyilatkozta az MTI-nek Struhács György, az egy arany- és két bronzérmet szerzett magyar csapat szövetségi kapitánya. – Sajnos a sérülések miatt kimaradt munka hiányzott többeknél is, azt majd vissza kell hozni az Eb-ig."

BIRKÓZÓ MAGYAR ARANY NAGYDÍJ (GOLDEN GRAND PRIX), SZOMBATHELY

 A DÖNTŐBEN   

55 kg: Li Jung Baik (dél-koreai)–Rovsan Bajramov (azeri) 2:0 (1–0, 2–0)


66 kg: Cutomu Fudzsimora (japán)–Mihajil Szjamjonov (fehérorosz) 2:1 (0–1, 1–0, 3–0)

96 kg: KISS BALÁZS–Dmitrij Timcsenko (ukrán) 2:0 (3–0, 2–0)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik