Tasi Tamás bronzérmet szerzett az Európa-bajnokságon

B. CS.B. CS.
Vágólapra másolva!
2009.07.16. 16:04
Tasi Tamás harmadik lett az Eszéken zajló sportlövő Európa-bajnokságon a futócéllövők vegyes számában. A foglalkozását tekintve tűzoltó lövő az országos bajnokság után ismét megelőzte a szakág első számú magyar versenyzőjét, Sike Józsefet, aki hetedik lett. A junioroknál ugyanebben a számban szintén bronzérmet szerzett Boros László és a férficsapat.
Tasi Tamás (középen) bronzérmet szerzett
Fotó: shooting.atw.hu
Tasi Tamás (középen) bronzérmet szerzett
Tasi Tamás (középen) bronzérmet szerzett
Fotó: shooting.atw.hu
Tasi Tamás (középen) bronzérmet szerzett

Az eddig jobbára Sike József mögött második Tasi Tamás ezen a nyáron kilépni látszik a legsikeresebb magyar futócéllövő árnyékából, hiszen az országos bajnokság után az eszéki sportlövő Európa-bajnokságon is megelőzte.

Az ob-n 10 méteren, normál számban, ezúttal pedig 50 méter vegyesben bizonyult jobbnak Sikénél, ami bronzérmet ért számára. Így Gerebics Roland dupla trapban szerzett harmadik helye után a második felnőtt érmét nyerte meg a magyar küldöttség.

Keczeli Zoltán futócéllövő szakágvezető szerint a katasztrófavédelemnél tűzoltóként dolgozó Tasi az egyik legkeményebb edzésmunkát végző magyar versenyző, aki rendkívül szerényen válaszolt a Nemzeti Sport kérdéseire.

„Nagyon örülök a bronzéremnek, de amellett, hogy jól ment a lövés, szerencsém is volt. Józsi egyetlen rossz lövéssel végzett a hetedik helyen, ha az nincs, megelőz, és ő állt volna fel a dobogóra. Talán én koncentráltam erősebben ezen a versenyen, amelyen egy-két körön múltak a helyezések" – mondta Tasi, akinek a többi futócéllövővel együtt befejeződött az Eb: este már indulnak is haza.

A juniorok is kitettek magukért: szerdán a futócéllövők vegyes számában harmadik lett Boros László és a Boros, Dávid Balázs és Borsos Bence alkotta csapat. A trió a normál számban is harmadik lett, amelyben Borsos Bencének egy kör hiányzott a dobogóhoz.

SPORTLÖVÉSZET

EURÓPA-BAJNOKSÁG, ESZÉK
Férfiak. Futócél, vegyes. Európa-bajnok: Vladiszlav Prianisnikov (Ukrajna) 396 kör, 2. Krister Holmberg (Finnország) 394, 3. Tasi Tamás (Magyarország) 392, ...7. Sike József (Magyarország) 390
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik