Az olimpiai bajnok Steiner nem indul az Európa-bajnokságon

Sz. G.Sz. G.
Vágólapra másolva!
2009.04.07. 07:20
Nem indul az április 5. és 12. között Bukarestben rendezendő Európa-bajnokságon Matthias Steiner, a németek Pekingben olimpiai aranyérmet szerző ólomsúlyú versenyzője.
A Bambi-díjas sportoló nem indul Bukarestben
Fotó: Action Images (archív)
A Bambi-díjas sportoló nem indul Bukarestben
A Bambi-díjas sportoló nem indul Bukarestben
Fotó: Action Images (archív)
A Bambi-díjas sportoló nem indul Bukarestben

A 2005-ig osztrák színekben szereplő emelőt január végén vele született – de csak az év elején, egy rutinellenőrzésen kiderített – lágyéksérvvel műtötték, és három hónapos kihagyást jósoltak neki. Steiner nyolc hét eltelte után, a napokban kezdte meg az edzéseket, éppen ezért lehetetlen indulnia a kontinensviadalon. Első alkalommal vélhetően május 2-án, a német bajnokság fordulójában léphet pódiumra, klubja, a Chemnitzer AC színeiben.

Operációja miatt nem tudott versenyezni a március 6. és 8. között Columbusban (Ohio) megrendezett „Arnold Sports Festival”-on sem, de civilben részt vett az eseményen, amelyre az alapító, Kalifornia kormányzója, az osztrák származású Arnold Schwarzenegger hívta meg a német válogatottat. Steiner mindenképpen szeretett volna találkozni egykori példaképével, aki testépítő-pályafutása előtt súlyemelőként sportolt. A kormányzó Pekingben Steiner versenye előtt váltott néhány szót az Ausztriában csak Osztrák Obelixnek becézett óriással, és most Columbusban is szakítottak időt a beszélgetésre.

EMLÉKEZTETŐ

Matthias Steiner 2005-re olthatatlan ellentétbe került szülőhazája, Ausztria szövetségével, és Németország színeiben szerette volna folytatni a versenyzést, ám az állampolgárság megszerzése hosszú ideig elhúzódott. Még azt követően is, hogy szerelmével, az őt Szászországhoz kötő Susann Steinerrel 2005 decemberében összeházasodott, és rendszeresen Chemnitzben készült. A 2005-ös és a 2008-as Európa-bajnokság között eltelt időszakban egyetlenegyszer sem indulhatott nemzeti színekben, mire 2008 januárjában végre megkapta a német papírokat. Ennek köszönhetően szerepelhetett az áprilisi lignanói Eb-n, majd az olimpián. Diadalát nem érhette meg felesége, aki 2007 júliusában autóbaleset áldozata lett, miután Nissanjába belehajtott egy Jeep.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik