Gyulay nem akar kapitány lenni, mert nem lát esélyt a változásokra

Vágólapra másolva!
2008.11.25. 11:22
Bár a szövetségi kapitányi pályázat kritériumait csak hétfőn hozta nyilvánosságra a Magyar Kajak-kenu Szövetség, múlt pénteken a sportág közgyűlésén már elhangzott jó néhány név a lehetséges jelöltek közül, akik kandidálnak Angyal Zoltán áprilisban megüresedő székére. Egyikük, Gyulay Zsolt, az 1988-as olimpia kétszeres bajnoka azonban cáfolja, hogy a pályázók között lenne.
Gyulay Zsolt nem akar kapitány lenni
Fotó: Németh Ferenc (NS-archív)
Gyulay Zsolt nem akar kapitány lenni
Gyulay Zsolt nem akar kapitány lenni
Fotó: Németh Ferenc (NS-archív)
Gyulay Zsolt nem akar kapitány lenni

Előzetesen öt lehetséges pályázóról (Bakó Zoltán, Gyulay Zsolt, Makrai Csaba, Storcz Botond, Szabó Attila) beszélt a sportág vezetősége a pénteki közgyűlés során megtartott sajtótájékoztatón, s ez alapján a kajak-kenu berkein belül sokan Bakó Zoltán és Gyulay Zsolt párharcát jósolták a szövetségi kapitányi posztért.

A pályázati kiírást a testület hétfőn közzé is tette a honlapján, Gyulay Zsolt azonban közölte: nem nyújtja be a jelentkezését.

„Kicsit furcsállottam, hogy már a pályázati kiírás megjelenése előtt napvilágot láttak a nevek, köztük az enyém is – nyilatkozta a Nemzeti Sportnak Gyulay. – Pedig én nem adom be a pályázatomat. Hogy miért nem? A közgyűlés és a tisztújítások után nem látok arra garanciát, hogy forradalmi változásokat él meg a sportág, pedig az elmúlt két-három év történései alapján szükség lenne rá.”

„Úgy érzem, erre a posztra egy agilis, karakán, önálló, fiatal és lendületes emberre van szükség. A szövetség vezetőinek pedig nem pályáztatniuk kellene, hanem tudniuk, hogy ki az, aki megfelelő erre a feladatra. Nem jó dolog ezt mondani, de szerintem kevesen alkalmasak rá” – tette hozzá Gyulay.

A sportolóként kétszeres olimpiai bajnok kajakos tizenkét évvel ezelőtt már pályázott erre a posztra, akkor is az esélyesek között emlegették a nevét, de mint mondja: nem érezte a sportág vezetőségének bizalmát. Ahogyan véleménye szerint most sem, ezért nem kandidál.

A szövetségi kapitányi pályázatokat egyébként december 5-ig kell benyújtani a szövetségbe, és az elnökség december 12-ig el is bírálja őket.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik