Nagyszerű játékkal Eb-döntőbe jutott a magyar női válogatott!

MTI/NSO MTI/NSOMTI/NSO MTI/NSO
Vágólapra másolva!
2008.10.06. 17:34
Címkék
A Szentpétervárott zajló asztalitenisz Európa-bajnokságon szereplő magyar női válogatott délelőtt még a negyeddöntőben Ausztria ellen mérkőzött, aztán délután következtek a horvátoko, már az elődöntőben. Az eredmény mindkét 3:0 a magyar lányoknak, így kedden délután a hollandok ellen már Európa-bajnoki címe megvédéséért küzdhet válogatottunk.
Póta is pazarul játszott
Fotó: Czagány Balázs (archív)
Póta is pazarul játszott
Póta is pazarul játszott
Fotó: Czagány Balázs (archív)
Póta is pazarul játszott

Az elődöntőhöz több nagy bravúrra is szüksége volt a válogatottnak. Elsőként Tóth Krisztinának jár a dicséret, aki két szett hátrányban volt, ráadásul meccslabdája volt ellenfelének. Végül Tóth fordított, majd Póta Georgina is hátrányból fordított. Lovas Petra „csak” simán nyert az utolsó meccsen, így Magyarország jutott az elődöntőbe.

A horvátok elleni mérkőzés ehhez képest már simán alakult: Tóth Krisztina könnyedén, 3:0-ra elpüfölte Boros Tamarát, így a jó alaphangulat már meg is volt. A második találkozó roppant izgalmasra sikeredett Póta Georgina és Sandra Paovic között.

Póta mérkőzése elején nehezen boldogult ellenfele erőteljes és magabiztos fonák játékával, de a második szettől az ellenfél tenyerese oldalát erőltette inkább és a sok oldalváltás döntő változást eredményezett a játék képében. Két sima, majd egy izzasztó játszmát követően már összesítésben 2-0-ás vezetést mutatott a csarnok kijelzője.

A harmadik mérkőzés aztán végképp drámaira volt, miután Lovas Petra az első két szettet elbukta, és a harmadikban Cornelia Vaidának már meccslabdája volt. Lovas azonban összekapta magát és visszajött a meccsbe, sőt végül meg is nyerte azt.


Ezzel a magyar válogatott elérte az áhított döntőt, ahol a holland nemzeti csapat lesz az ellenfél. A magyar idő szerint kedden 14 órakor kezdődő finálé rendkívül nehéznek ígérkezik, mivel a riválisnak egyetlen holland földön született játékosa sincs.

ASZTALITENISZ EURÓPA-BAJNOKSÁG

NŐI CSAPAT, ELŐDÖNTŐ
MAGYARORSZÁG–HORVÁTORSZÁG 3:0
Tóth Krisztina–Tamara Boros 3:0 (9, 7, 6)
Póta Georgina–Sandra Paovic 3:1 (–12, 4, 6, 10)
Lovas Petra–Cornelia Vaida 3:2 (–4, –10, 10, 6, 7)

NŐI CSAPAT, NEGYEDDÖNTŐ
MAGYARORSZÁG–AUSZTRIA 3:0
Tóth Krisztina–Liu Jia 3:2 (–8, –7, 10, 10, 6)
Póta Georgina - Li Qiangbing 3:1 (–9, 10, 9, 1)
Lovas Petra–Veronika Heine 3:1 (9, 7, -5, 9)

A TÖBBI NEGYEDDÖNTŐBEN
Horvátország–Csehország 3:0
Románia–Olaszország 3:2
Hollandia–Spanyolország 3:0
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik