Mohamed bronzérmet szerzett, Knapek és Újlaky a nyolc közé jutott

Vágólapra másolva!
2007.10.04. 17:27
A Szentpéterváron zajló vívó-világbajnokságon a női tőrözőknél az első elődöntőben Mohamed Aida a hosszabbításban döntő tussal kapott ki az olasz Margherita Granbassitől, így utóbbi jutott be a fináléba, ahol a szintén olasz Valentina Vezzalival találkozik. Mohamed bronzérmes. Knapek Edina és Újlaky Virgine a nyolc közé jutott, Varga Gabriellát a nyolcaddöntőben a jó napot kifogó Mohamed búcsúztatta. A viadalt az olasz Valentina Vezzali nyerte, miután a döntőben három tussal verte honfitársát, Margherita Granbassit.
Mohamed (jobbról a második) a magyar csapat második érmét szerezte a szentpétervári vb-n
Reuters
Mohamed (jobbról a második) a magyar csapat második érmét szerezte a szentpétervári vb-n
Mohamed (jobbról a második) a magyar csapat második érmét szerezte a szentpétervári vb-n
Reuters
Mohamed (jobbról a második) a magyar csapat második érmét szerezte a szentpétervári vb-n

A VÉGEREDMÉNY:
1. Valentina Vezzali
2. Margherita Granbassi
3. Mohamed Aida
3. Giovanna Trillini
...7. Knapek Edina
...8. Újlaky Virginie
...13. Varga Gabriella
A magyarok közül egyedüliként Újlakynak kellett selejtezőzni, amelyet sikerrel vett, míg a másik három versenyzőnk, Mohamed, Varga és Knapek alanyi jogon volt főtáblás.

Az első fordulóban a 64 között mind a négyen biztosan verték ellenfelüket, a vesztesek közül egyedül a Knapekkel szemben álló osztrák Barbara Koppenwallner tudott tíz pont fölé kerülni, a többi rivális az alatt maradt.

A 32 között hasonlóan simán vette az előtte álló nem túl nagy akadályt a négy magyar, akkor tíz pont fölé egyik vesztes ellenfélnek sem sikerült jutnia.

Az izgalmak azt követően kezdődtek. A nyolcaddöntőben a remek formában vívó Mohamed éppen Vargát iskolázta le, míg Knapek csak döntő tussal verte a román Cristina Stahlt. Miután Újlaky bravúrral verte az orosz Jana Ruzavin három magyarért izgulhattunk a negyeddöntőben.

Viszont Mohamed újra honfitársával, ezúttal Knapekkkel meccsel, az összecsapást előbbi döntő tussal nyerte. Egyik szemünk nevetett ekkor, hiszen már biztos érmesünk volt, a másik viszont sír, hiszen egyiküknek mindenképpen búcsúznia kellett.

A negyeddöntő jelentette a végállomást Újlakynak, akit az az olasz Margherita Granbassi győzött le, aki az elődöntőben Mohameddel találkozott.

Az elődöntőben Mohamed szerezte meg a vezetést, de ellenfele egyenlíteni tudott. Amint azt megtette 2-1, majd 3-2 után is. Mohamed viszont 4-3- után újabb találatot ért el, az első harmadot így 6-4-s előnnyel zárta.

A második harmad jól, Mohamed találatával kezdődött, de rosszul folytatódott, az olasznak hiába ápolták a bokáját, 9-7-re fordított és elhúzott.

A záró részben Mohamed csak kapaszkodott ellenfele után, de azt sikerrel. Az olasz 12-10-s vezetésénél vitatott találatot kapott a magyar riválisa, amely elkényelmesítette a győzelemtől karnyújtásnyira lévő Granbassit, Mohamednek viszont új erőt adott.

Három remek tussal kiegyenlített a magyar, az utolsó öt másodperccel a mérkőzés vége előtt. Jöhetett a túlóra, amelyben a döntős tus az olaszé lett.

Mohamed bronzérme mellett Knapek a 7., Újlaky a 8., Varga a 13. helyen végzett.

Egy éve Torinóban a vb-döntőt Granbassi nyerte Vezzali ellen, utóbbinak sikerült a visszavágás. Vezzali 1999, 2001, 2003 és 2005 után ötödször nyert vb-t egyéniben.

SZENTPÉTERVÁR, VILÁGBAJNOKSÁG, NŐI TŐR:

DÖNTŐ:
Valentina Vezzali-Margherita Granbassi 11-8

ELŐDÖNTŐ:
Margherita Granbassi (olasz)-Mohamed Aida 14-13
Valentina Vezzali (olasz)-Giovanna Trillini (olasz) 15-6

NEGYEDDÖNTŐ:
Margherita Granbassi (olasz)-Újlaky Virginie 15-10
Mohamed Aida-Knapek Edina 10-9
Valentina Vezzali (olasz)-Ilaria Salvatori (olasz) 15-7
Giovanna Trillini (olasz)-Nam Hjun Hi (dél-koreai) 15-4

NYOLCADDÖNTŐ:
Knapek Edina-Cristina Stahl (román) 7-6
Mohamed Aida-Varga Gabriella 15-3
Újlaky Virginie-Jana Ruzavina (orosz) 15-10

A 32 KÖZÖTT:
Újlaky Virginie-Caroline Golubickij (német) 15-8
Knapek Edina-Li Hje Szun (dél-koreai) 15-9
Varga Gabriella-Hanna Thompson (amerikai) 13-5
Mohamed Aida-Mysleydis Campanyla (kubai) 15-9

A 64 KÖZÖTT:
Újlaky Virginie-Katja Wachter (német) 15-8
Knapek Edina-Barbara Koppenwallner (osztrák) 15-11
Varga Gabriella-Saskia van Erven (holland) 15-3
Mohamed Aida-Tatyjana Szavcsenko (ukrán) 15-6
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik