Kovács Katalin és Vereckei Ákos nyerte a Mol-kupa presztízscsatáját

Vágólapra másolva!
2007.06.09. 19:07
A Mol-kupáért kiírt kajak-kenu országos-bajnokságon a sokadvirágzását élő két klasszis, Kovács Katalin és Vereckei Ákos diadalát hozta a legnagyobb érdeklődéssel várt női és férfi K-1 500 méteres finálé. A riválisok közül csak Benedek Dalma nyújtott jó teljesítményt: egyesbéli második helye után párosban magabiztosan győzött, és szerzett jogot az Eb-indulásra Paksy Tímeával.
Kovács öröme, Janics bánata
Czagány Balázs
Kovács öröme, Janics bánata
Kovács öröme, Janics bánata
Czagány Balázs
Kovács öröme, Janics bánata

Janics Natasa a második helyen haladva – miután látta, hogy ezúttal nincs esélye a győzelemre – száz méterrel a cél előtt szinte letette a lapátot, és a nyolcadik helyen hajókázott be. Vereckei legfőbb ellenfele, Benkő Zoltán pedig a harmadik helyen zárt, az ezüstérem a fiatal Boros Gergelynek dukált.

„Örülök a győzelemnek és annak, hogy vége ennek a huzavonának – mondta Kovács Katalin, aki az 500 mellett 1000 méteren egyesben és feltehetően két páros számban indul majd az Eb-n. – A Janiccsal alkotott párosra jelenleg nem gondolok, mert néhány hete döntést kellett hoznom, és arra jutottam, az idén elsősorban az egyesre koncentrálok. Most néhány kajak mentes napra van szükségem, hogy újult erővel készülhessek fel a kontinesbajnokságra.”

„Ma ő volt a jobb, nincs más mondanivalóm” – jelentette ki a csalódott Janics Natasa, akinek az idei világversenyeken egyetlen bizonyítási lehetőség jut: a K-1 200 méteres szám.

A férfiak régi-új kajak királya, Vereckei Ákos a következőképp értékelt: „Végre ismét olyan teljesítményt nyújtottam, amilyennel a világversenyeken is lehet keresnivalóm. Jól esett a versenyzés, és a jó finisre is maradt energiám.”

A harmadik egyes számban, a kenusoknál Vajda Attila is bővítette repertoárját: győzelme azt jelentette, hogy 1000 méter után ötszázon is ő lehet a válogatott egyes menője a kontinensbajnokságon. Amennyiben az Eb-n a dobogón zár – és ez igaz a többi csapattagságot szerzett versenyzőre is – az olimpiai kvalifikációs vb-re is ő utazhat.

Már korábban megszerezte indulási jogát a Kammerer Zoltán, Kucsera Gábor kajakos és a Kozmann György, Kolonics György kenus páros, de becsületből ezúttal mindkét egység magabiztosan besöpörte a bajnoki címet is.

Az Eb-részvételért hajtottak a kenu négyesek: a Mol-kupa döntője Horváth Gábor, Joób Márton, Sarudi Pál és Balázs Péter sikerét hozta. Hasonló motivációval küzdöttek a férfi kajak kvartettek: a fiatal Sík Márton, Csamangó Attila, Boros Attila, Bozsik Gábor egység nagy csatában múlta felül a rutinos Gyökös Lajos, Kökény Roland, Beé István, Horváth Gábor kvartettet.

A nap utolsó döntőjében, K-4 1000 méteren a sztárok távollétében a Horváth Fanni, Kollár Judit, Ábrahám Réka, Kollár Zsófia négyes szerzett országos bajnoki címet. ---- S ---- &
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik