Nagy csata után eldőlt, nem lesz érmes a Póta, Tóth páros

Vágólapra másolva!
2007.05.24. 15:28
Nagy csatában lemaradt az éremről a Póta Georgina, Tóth Krisztina páros a zágrábi egyéni világbajnokságon. A magyarokat a legjobb nyolc között a dél-koreai Kim Kjung Ah és Park Mi Jung búcsúztatta.
Nem lesz érmes a magyar kettős
NS-archív
Nem lesz érmes a magyar kettős
Nem lesz érmes a magyar kettős
NS-archív
Nem lesz érmes a magyar kettős

Az újabb bravúr már nem sikerült: a hongkongi Tie Jana és Cseng Rui, a világ egyik legjobb párosa elleni bravúros 4:2-es siker után fél órával a dél-koreai Kjung Ah és Park Mi Jung már túl nagy falatnak bizonyult Póta Georgina és Tóth Krisztina számára.

A magyar hölgyek szoros csatát vívtak a két koreai védőjátékossal: tizenegy pont csak egyetlen szettben, a negyedikben volt elég a győzelemhez – azt nyerték meg a mieink. A többi játszma azonban hiába hozott nagy küzdelmet, hiába voltak gyakran előnyben Pótáék, a végjátékban rendre az ázsiaiak koncentráltak jobban, és a szerencse is melléjük állt.

Az első szettet 9–6-os vezetésről bukták el a magyarok, a másodikban10–10 után két szerencsés poénnal nyert a két koreai, a harmadik felvonásban pedig ötször is játszmalabdát hárítottak – persze a háló ismét őket segítette jó pár alkalommal.

A negyedik játszmát hozták a magyarok (9–9 után két szép poénnal), ám az ötödikben végig hátrányban voltak. 9–9-re még feljöttek, majd az első meccslabdát is hárították (az egész meccsen ez volt az első eset, hogy a háló minket segített), másodjára azonban már nem volt menekvés.

2005 után tehát ismét az elődöntő kapujában búcsúzott a vébétől a magyar női páros (Tóth akkor Bátorfi Csilla partnereként búcsúzott a nyolc között). Másik egységünk, a már a tizenhat közé jutással is kellemes meglepetést szerző Lovas Petra és Pergel Szandra a nyolcaddöntőben búcsúzott.

49. ASZTALITENISZ-VB, ZÁGRÁB

Női páros. Negyeddöntő:
Kim Kjung Ah, Park Mi Jung (dél-koreai)–Póta Georgina, Tóth Krisztina 4:1 (10, 10, 14, –9, 10)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik