Janics Natasa a középdöntőben egy hajóhosszal megverte Paksy Tímeát

Vágólapra másolva!
2007.05.20. 10:55
Sikeres délelőttöt zárt a magyar válogatott a szegedi MOL Világkupa-versenyen. Két kivétellel minden egység bejutott a fináléba. A délutáni program legérdekesebb futama minden bizonnyal a Janics Natasa–Paksy Tímea összecsapás lesz.
Janics Natasa 200-on verhetetlen volt
Czagány Balázs
Janics Natasa 200-on verhetetlen volt
Janics Natasa 200-on verhetetlen volt
Czagány Balázs
Janics Natasa 200-on verhetetlen volt

A kenu egyesek első középdöntőjét szép versenyzéssel megnyerte Bozsik Attila, s bekerült a döntőbe, a második futamból Foltán László azonban nem jutott tovább. A kajakozók közül Gyertyános Gyergely „csont nélkül”, Boros Gergely pedig legjobb harmadikként kvalifikálta magát a fináléba.

Mivel a kétszáz méteres szám világbajnoka, Paksy Tímea, valamint korábbi csapattársa, Janics Natasa egy középfutamba került, ez a verseny bizonyult a délelőtti program csúcspontjának. Janics egy remek rajt után egy hajóhosszal előzte meg a tavalyi, szegedi vb aranyérmesét.

A kenupárosok döntőjében két magyar egység is lesz! A Világkupa legfiatalabb magyar indulója, a 17 éves Lakatos Zsolt Végh Attilával alkotott kettőse futama második helyén zárt, a Horváth Gábor, Fürdök Gábor duó pedig megnyerte futamát.

A Kadler Viktor, Babella Balázs kajakpáros az ötödik pozícióban zárt, ezért csak a B-döntőben folytathatja, a Beé István, Gyertyános Gergely duó viszont éremért küzdhet a folytatásban. A Kozák Danusia, Szabó Gabriella kettős magabiztosan győzött futamában, ez a magyar egység is finalista. ---- E ---- &
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik