Jelena Iszinbajeva, miután mindent megnyert, szívesen újrakezdené

MÁTAY ANDREAMÁTAY ANDREA
Vágólapra másolva!
2007.03.08. 17:28
Címkék
Jelena Iszinbajeva még csak 24 éves, de már évek óta az atlétika ünnepelt sztárja. Az orosz rúdugrónő kiemelkedik a mezőnyből, ha nincs jó formában, akkor is fölényesen nyer. Mára minden világverseny aranyát begyűjtötte, húsz alkalommal javított világrekordot, s ő az első nő, aki átjutott az 5 méteren – most 501 centiméternél tart. Iszinbajeva szponzora, az adidas tette lehetővé lapunk számára, hogy interjút készítsünk a sportolóval.

– Közvetlenül a fedett pályás Európa–bajnokság után adódik a kérdés, miért nem volt ott Birminghamben? – kérdeztük Iszinbajevától.
– Két évvel ezelőtt már győztem fedett pályás Európa–bajnokságon, s úgy gondoltam, most azzal segíthetek a legjobban a csapattársaimnak, ha átadom a helyem. Így mód nyílt arra, hogy a nálam fiatalabb, tapasztalatlanabb rúdugrók világversenyen szerepelhessenek. Én pedig megkezdhettem a felkészülésemet a szabadtéri idényre.

– Ezen a nyáron a rúdugrás Golden League-szám lesz, augusztusban pedig világbajnokságot rendeznek. E kettő közül melyik a fontosabb?
– Korábban a női rúdugrás még sohasem szerepelt a Golden League-széria műsorán, ezért számomra is újdonság lesz ez a fajta versenyzés. Természetesen a sorozat minden állomásán győzni szeretnék. A világbajnokság viszont az egyik legnagyobb viadal, így azt mondhatom, hogy számomra mindkét esemény egyaránt fontos.

A Jelena Iszinbajevával készített
teljes interjú a Nemzeti Sport
pénteki számában olvasható.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik